Kunnen mannen/jongens echt niet netjes staande in de pot plassen ?

Ik heb een echtgenoot en 3 jongens.Elke keer als ik in de wc kom is er naast de pot gespettert.Ze plassen alle vier staande.Is het slordigheid of kunnen ze er echt niks aan doen dat ze spetteren ?
(Als ik het had geweten had ik de jongens zittend leren plassen)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is niet puur een kwestie van richten. Zowieso is de straal 'ruw' en er worden dus spetters gevormd bij het vallen zelf. Daarbij klatert het vrolijk in de pot, en dan omhoog. Dus je krijgt een bepaalde hoeveelheid 'sproeiwater'. Tenzlotte kan het zo zijn dat de urine buis ietwat 'gedraaid' zit, waardoor de eerste seconden de uring niet recht het lichaam verlaat, maar onder een hoek. Wanneer dit gebeurd is niet te voorspellen! Vooral dat laatste kan een zeikboel veroorzaken op het toilet. Zittend is veel schoner, maar soms lastiger voor de man, ivm 'uitdruppelen'

Bij het staand plassen op een normale WC is het onmogelijk om geen spetters buiten de pot te hebben. Ook al richt je nog zo goed, het spettert weer omhoog en uit de WC

Neej, hij blijft spetteren.! Alleen als je zittend plas is er niks aan de hand...

De enige manier tegen spetteren is om eerst wc papier of keukenpapier in de pot te leggen en dan daarop mikken.

vraag of ze dan zittend willen plassen gooi het gewoon in de groep

Ik ben 21 jaar en ik kan nog steed niet mikken...

Mannen en jongens kunnen ongetwijfeld prima mikken, maar op het toilet lijkt dat inderdaad onmogelijk. Zal iets te maken hebben met de straal niet meten goed op druk kunnen krijgen ofzo. Natuurlijk is dat voor een deel slordigheid (ik heb mijn echtgenoot, in dit vrouwenhuishouden, nog nooit kunnen betrappen op spetteren; die is veel te zuinig op zijn voegen en zijn tegels) , en alles wat hier op visite komt , onder de 10 is en geen vrouwtje is (neefjes enzo) wordt inderdaad door mij geacht te gaan zitten. Wat ze thuis doen moeten ze zelf weten, maar van mij leren ze dat je bij een ander netjes gaat zitten. Gelukkig leren mijn zussen ze dat ook. Wie overigens ooit openbare toiletten heeft schoongemaakt, weet dat vrouwen ook een drama kunnen zijn, vooral het type dat denkt dat ze hygienischer af is als ze boven de pot gaat hangen ; gatverdegatver.

Ik denk dat je aan het spetteren niks kunt doen. Het klettert nou eenmaal van een grotere hoogte naar beneden dan zittend. Overigens zou je ze wel kunnen aanleren dat ze in ieder geval de rand van de pot schoonvegen. Doet mijn vriend ook (uit zichzelf!!) en het scheelt een hoop viezigheid.

Het kan wel, vergt wel enige training, maar ik plas staand zonder dat er een spetter op of over de rand gaat. Bij de WC's met plateau is het moeilijker(lees: bijna onmogelijk)

al jaren werk ik bij een bedrijf wat wc's neerzet biij grote evenementen. en elke keer zijn de dames toiletten het smerigste omdat vrouwen boven de pot gaan hangen. dus vrouwen kunnen ook niet richten

Volgens mij is het echt onmogelijk inderdaad op een gewone toilet... Ben ik ff blij dat mijn vriend mooi gaat zitten bij mij thuis :-p

Weet je hoe het komt... Ze zullen heus wel goed kunnen mikken. Maar als je nog precies op het "vliegje" plast, dan nog spettert het via de binnenkant van de pot er weer uit. Dit voel je in de zomer, als je een kort broek aan hebt. Dus in de zomer ga ik zitten, maar met een lange broek aan blijf ik toch weer lekker staan. Vies he! Je kunt ook andere tegels in de toilet plaatsen. Wit glans zie je niet alles. Mat grijs zie je alles op. Dus geen goede keuze. Je hebt het moeilijk tussen de mannen. Ben bang dat je aan de minderheid bent. Je hebt niet voor niets alleen maar jongens gekregen. Je zult vrede moeten vinden in de ergernissen die jongens je kunnen geven.

Nee, daarom hebben wij als twee mannen zijnde een pissoir

Heel herkenbaar, ben ook moeder van drie zoons. Heb jaren lang zgn plasstickers in de wcpot geplakt, deze verkleuren als je erop plast zodat het mikken een spelletje wordt. Het nadeel: De jongste stond met zijn handen op zijn rug te proberen om toch tegen het poppetje aan te plassen,maakte het spelletje iets moeilijker want gewoon mikken was zo simpel:) Verder is de oudste bijna 2 meter, dan wordt het spetteren ook erger lijkt me. Heb me er maar bij neer gelegd, heb wel eens gevraagd of ze wilde gaan zitten, maar dat werkt niet volgens de heren.

Ook ik heb hier wel eens over nagedacht en ik ben tot de conclusie gekomen dat er eigenlijk standaart een urinoir in badkamers cq kamertjes 100 zouden moeten komen, in plaats van ( in sommige gevallen ) een bidet. Ik ben geen man maar volgens mij is het proleem dan opgelost.

Er is maar 1 oplossing: zitten. Als je velletje maar even niet goed zit en je hebt pech zit er al een druppel naast. En het komt inderdaad weer terug geklatert. Thuis ga ik altijd zitten. Alleen openbaar niet want dat vindt ik echt vies. In het buitenland neem ik altijd toiletseatcoffers mee.

Nee,dat kan bijna niet! Ik heb me aangewend om het zittend te doen,ook al omdat je dan beter uit plast,wat de toestand van je nieren ten goede komt.

Tsja, spetteren blijft voorkomen. Je kunt het er wel eens over hebben en vragen of ze een stukje wc-papier gebruiken om de rand af te vegen.

Vraag eens aan je man of zoons of ze willen vertellen wat er gebeurd als ze in hun ondergoed in het toilet plassen. Dan weet je genoeg. M.a.w. je kunt dat niet voorkomen. Wat wel kan, is je mannen aanleren om het toilet netjes achter te laten. Dus stukje opvoeding, wat voor je man eigenlijk niet nodig zou moeten zijn ;)

ik heb hier dus ook zo een man die niet kan "richten"..kga men zoontje ook al zittend leren plassen hoor :-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100