Helpt de griepprik ook tegen q-koorts?

Weet jij het antwoord?

/2500

Neen, Q-koorts schijnt te worden veroorzaakt door Coxiëlla burnetii. (een bacterie) en de griepprik is bedoeld tegen griep. Griep wordt veroorzaakt door een influenzavirus. Toegevoegd na 30 seconden: Inenting (preventief) tegen Q-koorts schijnt echter wel mogelijk te zijn.

Q koorts is alleen te bestijden met anti biotica. Het wordt overgedragen door dragtige geiten en schape welke een miskraam hebben gehad. De griepprik geeft hiervoor geen bescherming. Op Google vind je veel informatie.

Nee. Dit zijn twee verschillende ziektes. Het vaccin tegen mexicaanse griep is een verzwakte vorm van het virus zelf. Dit werkt dus ook alleen tegen griep. Dit in tegenstelling tot bij voorbeeld antibiotica, welke in het algemeen het lichaam helpen bij het bestrijden van infecties.

Nee het is een GRIEP-prik, geen QKOORTS-prik.

Nee, natuurlijk niet

De griepprik bestaat uit de twee griepvirussen die dit seizoen het meest voorkomen (van de ongeveer 18 die er dit seizoen voorkomen). De mexiaanse griep is niet een van de twee, dus daar is nog een extra inenting voor nodig. Voor Q-koorts geldt dat het wordt veroorzaakt door een bacterie en niet door een griepvirus. Daardoor zal er ook voor de Q-koorts een extra inenting nodig zijn.

Als het de vaccinatie tegen de quexicaanse griep gaat heten,dan wel,maar voorlopig nog maar even niet.

Nee, de Q koorts is totaal iets anders. Hier helpt geen griepprik tegen

Nee

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100