Bij nieuwe kleding alsook gevoelige apparatuur zit vaak een soort zoutzakje. Hoe schadelijk is het als je de inhoud op eet?

Niet voor consumptie. Maar zo'n zakje ziet er wel gelijk een zout- of suikerzakje uit! Stel dat een kind of bejaarde het openmaakt en de inhoud op eet, door de drank mengt... Hoe schadelijk is dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit is geen zout !! Dit is een kristal wat het vocht opslorpt. Dezelfde als je in sommige vochtvreters en sommige apparatuur om buiten te gebruiken terugvindt. uiterst giftig en niet eetbaar! Je wordt er ernstig ziek van en het kan zelfs zware gevolgen hebben op je gezondheid.

Is ook kankerverwekkend, dus niet opeten!

Die zakjes bevatten silica gel, dat is op zich niet heel schadelijk als je dat binnen krijgt (alleen grotere hoeveelheden zijn schadelijk) Door de vocht absorberende eigenschappen is het wel waarschijnlijk dat er irritatie aan de mond en keel zal ontstaan. Wat wel schadelijk kan zijn is dat er soms ook de kankerverwekkende stof kobalt chloride aan wordt toegevoegd, deze stof verkleurd onder invloed van vocht en daardoor kan je makkelijk zien of er vocht aanwezig is.

Bronnen:
http://hazard.com/msds/mf/baker/baker/file...
http://www.ehow.com/list_5910010_harmful-e...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100