waar kan ik een horoscoop laten trekken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik kan je andere leugens wijsmaken, en die zullen evenveel waarheid bevatten als een horoscoop. Hier gaan we. Je zal dit jaar iets ernstigs meemaken. Je gaat verkouden worden. Je gaat je depri voelen. Je gaat heel erg lachen. Je gaat een som geld krijgen. Er zal vreugde zijn in familie. Contacteer je me met Nieuwjaar 2013 eens om te evalueren?

Deze onzin staat beschreven in tal van weekendblaadjes, maar ook in krantjes als de metro en de spits. Maar als ik jou was zou ik een gelukskoekje bij de chinees bestellen, dan krijg je er in ieder geval nog een lekker koekje bij.

Die kun je zelf trekken: even googlen op 'zelf horoscoop trekken'. Dat bespaart je in ieder geval geld en zo kun je jezelf oplichten ipv dat je dat iemand anders laat doen die je dan ook nog moet betalen.

Bij een astroloog of online en meestal volledig geautomatiseerd op vele tientallen websites. Of je er iets aan hebt is punt twee, zelfs als je een serieuze astroloog treft, want die zijn er heus wel. Astrologie of zoals jij wilt, het laten trekken en interpreteren van een horoscoop is een randwetenschap waarin men elkaar teveel tegenspreekt en te vaag is om echt serieus te nemen. Over de tijdschriften- en krantenhoroscopen wil ik het al helemaal niet hebben, want die kloppen altijd, zo vaag als die geformuleerd worden. Ik ga graag af op de bevindingen van Rudolf Smit, die jarenlang heel serieus de astrologie heeft uitgeoefend en getracht heeft een wetenschappelijke grond te geven. Daar is hij niet in geslaagd waarna hij zijn conclusies heeft getrokken. Toegevoegd na 3 uur: Ik acht het oordeel van iemand die weet waar het over gaat omdat hij de materie van binnen en van buiten door en door kent, van grote waarde, in tegenstelling tot mensen die iets afwijzen voor ze zich er ook maar enigszins in verdiept hebben, of, anderzijds, blind zijn voor wat voor tegenargument dan ook. Rudolf Smit is naar mijn mening zo'n prettige uitzondering; vandaar dat ik hem met name noem.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Rudolf_Smit

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100