Wat is die knak in mijn knie?

Ik heb al een week lang een knak in mijn knie. De rechterkant van mijn linkerknie. Soms, gelukkig niet elke nacht, heb ik ook kramp. Het lijkt wel of die even op slot schiet en dan moet ik hem knakken om eruit te halen. Ik heb dit als ik mijn knie buig. Elke keer. Ik verga niet van de pijn maar fijn is het niet. Volgende week ga ik naar de huisarts. Maar iemand een idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een iets te lang peesje tussen je middenvoetsbeentjes. Op zich kan het geen kwaad, veel mensen hebben last van knakkende pezen. Vaak in de knie. Als het pijn gaat doen, dan is het een ander verhaal natuurlijk. Hoogstwaarschijnlijk verdwijnt het vanzelf. Je kunt je voet ook met een beetje olie goed masseren zodat de spiertjes en peesjes soepel blijven. Toegevoegd na 1 minuut: Uit een andere post op goeievraag lees ik dit : In elk gewrichtskapsel zit een vloeistof, die wrijving vermindert en slijtage voorkomt. Trekt u aan uw vingers of drukt u met gevouwen hand op de vingers, dan wordt de ruimte in het kapsel groter waardoor de vloeistof deze niet meer volledig kan vullen. De ruimte die overblijft vult zich met een gas, dat ontstaat doordat de gewrichtsvloeistof verdampt. Wanneer dit plotseling gebeurt, gaat dit gepaard met een kleine explosie. Dat is de knak. Het geluid is dus niet afkomstig van de botten, zoals veel mensen denken. In dat geval zou u immers meerderde malen achter elkaar kunnen knakken, wat niet kan. Het gas heeft enige tijd nodig om weer vloeistof te worden. Pas daarna kan er opnieuw geknakt worden. Heeft u een verhoogde behoefte aan knakken dan kan dit op een magnesium tekort duiden. Magnesium is het aangewezen middel tegen het “stak zitten” van de spieren. Magnesium ontkrampt en ontspant de spieren, en is daarnaast onmisbaar in talloze processen in het lichaam. Aanbevolen hoeveelheid 2-3 tabletten magnesium extra (huismerk) per dag. Bronnen: meetingpoint

Ik denk dat je dokter even moet kijken naar je gewrichten, vooral als die warm aanvoelen en opgezet zijn en ook als je pijn hebt.

Het kan ook nog een scheurtje in je meniscus zijn. De huisarts zal de mogelijkheden wel aangeven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100