Wat is een goeie manier om je nies tegen te houden?

Ik ken zelf al wat trucjes.
Tong uitsteken, snel uitademen voordat je moet niezen. (doe tong uitsteken trouwens nooit in het openbaar :P)
Maar weten jullie nog een manier om je nies tegen te houden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Blijf ademen, dan kun jue niet niezen...

Snel over je neusbrug wrijven, van boven naar beneden (dus van tussen je ogen tot het puntje ban je neus). Helpt echt, geleerd toen ik last van mijn rug had.

Je neus dichtknijpen? Ik zie dat mensen wel eens doen maar niezen is juist verlichtend, ik doe er nooit iets aan om het te stoppen, al kan het in sommige situaties nogal ruis veroorzaken..

In het zachte stukje middel-boven op de neus knijpen. Vaak is de nies dan echt weg, soms is het slechts uitstel...

Zo doet ik het ook, even de neus dicht knijpen. De ene keer lukt het, de andere keer niet.

Je nies tegen houden.. Danger...!!! gewoon je adem inhouden.. Ik zou liever gewoon niezen.

Misschien heb je hier iets aan. Zie bron deze vraag is al eerder gesteld: http://www.goeievraag.nl/vraag/nies-voorkomen-slecht.9273

Nooit tegen houden, je kunt niet denken tijdens een nies... Dus het is een diepe maar korte meditatie... Ademen, blijven doorademen stopt de reflex... Dit is het knopje om je denken te stoppen... Heel aangenaam en lekker...

duw met je tong tegen de binnenkant van je gehemelte, het werkt zeker! de nies blijft weg.

Je neus snuiten helpt ook!!! vaak als je niest zit er stof of wat dan ook in je neus waardoor die geprikkeld raakt,waardoor je dus moet niezen.Dus je neus snuiten,is ook een goede manier om niet te hoeven niezen.

Stoppen met door je neus adem halen wil vaak helpen, alleen als de nies al onderweg is, helpt het niet meer. Probeer NOOIT je niezen in te houden, dat kan gevaarlijk zijn.

Ha, die NintendoNerd; Ik heb een variant op de oplossing van Doortje; als ik een nies voel aankomen druk ik mijn tong tegen mijn gehemelte en beweeg die daar dan over heen en weer. Blijven bewegen tot de kriebel weg is, vaak al na een 'haal'.

Je nies tegenhouden is heel ongezond. Er kunnen bloedvaten kapotgaan en je kunt zelfs botjes in je neus breken. Ook kun je door de luchtdruk van de nies die eruit wil interne bloedingen krijgen. Gewoon niesen dus!

Druk met de zijkant van de wijsvinger net onder je neus tegen je tandvlees. Beetje van links naar rechts en terug bewegen. Goed drukken. Dat helpt bij mij.

In je neus knijpen, en adem inhouden!!!

Waarom zou je een nies tegen willen houden ? Er is niks lekkerder dan krabben waar het kriebelt. En niezen is een soort van krabben aan de kriebel in je neus. Wel in het openbaar graag een zakdoek voor je neus / mond houden svp. Het tegenhouden zou inderdaad nog eens ongezond zijn ook. Gewoon lekker niezen dus.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100