Zijn topsporters een risico groep als het om inentingen van de Mexicaanse griep gaat?

Gister schijnen de profvoetballers van verschillende clubs ingeënt te zijn. Daar gaat mijn idee van de gezonde sporter.
Het verhaal dat ze enorm veel vragen van hun lichaam vind ik wat ver gezocht of zie ik dat verkeerd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dit heeft ermee te maken dat de clubs niet willen dat hun 'topspelers' ziek worden. Omdat het dan 3/4 weken kan duren voordat ze weer helemaal goed zijn.

Nee ze zijn geen risicogroep, maar hier zijn financiele zaken bepalend... Als een voetballer één wedstrijd niet mee kan spelen, is dat toch een injectie waard...

Een heftige griep pakt je behoorlijk aan, dus de algehele conditie van de profvoetballer zal daarna eerst weer opgebouwd moeten worden, vóór hij weer de vorm heeft van vóór de griep. Dat gooit het hele trainingsshema van zo'n man in de war, en hij zal apart moeten trainen op conditie, en daardoor niet aan de team-trainingen voor taktiek kunnen deelnemen. Dus dan is voorkomen beter dan genezen, vooral omdat het hier natuurlijk minder met sport, dan met het grote geld te maken heeft.

Ik denk niet dat de topsporters een grote risicogroep zijn. Ik denk dat ze vooral ingeënt worden, omdat ze een hele competitie in de war kunnen gooien als ze griep krijgen. Even los van het feit dat ze natuurlijk dagelijks tussen de mensen komen als BN'er...

Profvoetballers zijn geen risicogroep, maar preventief inenten van voetballers voorkomt verschuivingen van nationale en internationale wedstrijden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100