wat is een rolberoerte ??

rolberoerte

Weet jij het antwoord?

/2500

Een wat oudere term voor een beroerte of wel een herseninfarct. Iemand die door een herseninfarct plotseling op de grond valt/ rolt. Toegevoegd na 6 minuten: Hippocrates omschreef het als apoplexie wat met geweld omvallen, betekent

Bronnen:
http://www.hartwijzer.nl/Beroerte.php

rol - be - roer - te de -woord (vrouwelijk) rolberoerten en rolberoertes informeel beroerte waardoor men op de grond rolt: zich een rolberoerte schrikken...

Rolberoerte heeft niet met gezondheid te maken. Het wordt gebruikt voor iets hevigs, buitengewoon,erg. Het hoort daarom niet onder gezondheid maar onder Wetenschap, taal.

In het Grote van Dale woordenboek staat het volgende: Alleen als versterking in enkele verb. -(informeel) ik kreeg een rolberoerte van het lachen ik moest onbedaarlijk lachen. -zich een rolberoerte schrikken, een rolberoerte krijgen hevig schrikken -(weinig gebruikt) zich een rolberoerte eten onmatig veel eten Het heeft dus niets met een aandoening als beroerte te maken.

Helemaal met Hajete eens, Geen wetenschap maar woord of uitdrukking " rolberoerte " word gebruikt voor uitdrukken van iets buitengewoon hevig of buitengewoon ernstig of erg. Dus.. bijvoorbeeld erg schrikken of erg lachen om een gebeurtenis. Toegevoegd na 1 dag: Even rectificeren... Helemaal met Hajete eens, een woord of uitdrukking " rolberoerte " word gebruikt voor uitdrukken van iets buitengewoon hevig of buitengewoon ernstig of erg. Dus.. bijvoorbeeld erg schrikken of erg lachen om een gebeurtenis.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100