Waarom komt er adrenaline vrij bij het eerste gebruik van nicotine?

Ik verdiep mezelf in de verslavende werking van sigaretten in je lichaam. Ik las dat er bij een eerste aanraking met nicotine adrenaline word aangemaakt.
Waarom is dit en weten jullie nog andere plaatsen waar ik meer informatie over de verslavende werking van sigaretten kan vinden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Daarover kan je o.a. hier lezen: http://www.drugsinfoteam.nl/folders/tabak.html Nicotine stimuleert de productie van adrenaline, nor-adrenaline en dopamine in de hersenen. Andere stoffen zoals serotonine en GABA worden ook vrijgemaakt. Dat veroorzaakt de gewenste effecten. Dopamine stimuleert het beloningscentrum in de hersenen waardoor de roker genot ervaart. De adrenaline geeft een oppeppend effect. Het hartritme stijgt. Nicotine prikkelt de zenuwcellen en verdooft ze, de bloedvaten vernauwen waardoor de bloeddruk stijgt. Koolmonoxide is een stof die de opname van zuurstof in het bloed tegenwerkt. Door de koolmonoxide wordt er minder zuurstof vervoerd naar de verschillende delen van het lichaam. Alle organen in het lichaam verouderen door een tekort aan zuurstof sneller. De koolmonoxide maakt dat rokers een slechtere conditie hebben dan niet rokers. De teer in rook is een verzameling van verschillende chemische stoffen in tabak. Teer prikkelt de slijmvliezen. Teer zet zich vast op de trilhaartjes in de longen. Vuil kan dan minder goed uit de longen verwijderd worden waardoor men gaat hoesten, de rokershoest. Teer is zichtbaar in de vorm van bruine aanslag. Verder zijn er nog minstens 40 andere stoffen die kankerverwekkend kunnen zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100