Hoe komt het dat veel mensen krom gaan lopen en wat kan je ertegen doen?

Ik ben 55 en ik zie bij mijzelf dat ik ook een rondere rug krijg als toen ik jong was. Hoe kan ik dat voorkomen. Zijn er bepaalde oefeningen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Minder zitten en buikspieroefeningen. Je buikspieren bepalen voor een groot deel de houding van je rug.

Gaan Nordic Walken.. de stokken zorgen dat je recht blijft lopen en sterken je rug- en buikspieren.. En als je zorgen hebt kunnen die ook letterlijk en figuurlijk op je rug gedragen worden.. daar moet je dan ook iets proberen te doen.. .

Ga regelmatig eens een stuk wandelen. Hierdoor corrigeer je je lichaamshouding en leer je je lichaam een betere houding aan te nemen. Los daarvan: het is gezond en je raakt er fitter van.

Kijk eens op deze site, er staan tips op en uitleg. Succes http://gezondheid.rubriek.nl/gezondheid/houding.asp

Als je het nog kunt,zoveel mogelijk bewegen! Aan de andere kant is zo'n ronde rug ook weer handig om de zorgen er af te laten glijden!

Doe aan beweging. Ik doe zelf aan skigymnastiek. Niet dat ik ooit zal gaan skiën, da's niets voor mij. Maar de oefeningen zijn erg goed voor de conditie, en je leert er op je houding te letten. Die skigymnastiek is er voor iedereen van 18 tot 80, ieder op zijn eigen niveau. Als je toch gaat sporten, denk dan eens aan een sport waarbij de houding heel belangrijk is. Golven, schermen, roeien, en nog veel meer - bij al die sporten is je houding heel belangrijk. Dan ga je er spelenderwijs vanzelf op letten.

Het bewegingspatroon en daarmee het lopen verandert met het ouder worden. Dit heeft verschillende oorzaken. * Doordat uw lichaam bij het ouder worden wat meer naar voren hangt, onder andere door een kromme rug, heeft u de neiging om te vallen. Daarnaast kan uw lichaam minder goed het juiste evenwicht terugvinden. Dit komt bijvoorbeeld door een minder goede balans, minder spierkracht in de benen of doordat uw rug wat krommer is. * Een gestoord looppatroon (bijvoorbeeld schuifelen) kan komen door een aandoening in het zenuwstelsel, zoals een beroerte met halfzijdige verlamming, de ziekte van Parkinson of verminderd gevoel in de benen. * Een afwijkend looppatroon van een oudere kenmerkt zich door een breed gangspoor en kleine schuifelpasjes met het voorovergebogen houden van de romp. * Voetproblemen kunnen een oorzaak zijn voor een veranderd looppatroon. Zie hieronder echt een hele serie tips en oefeningen om er iets tegen te doen

Bronnen:
http://gezondheid.rubriek.nl/gezondheid/ho...

Als je niet durft te leven, dan haal je niet helemaal tot onderin diep adem... En alles wat je niet gebruikt atrofieert... Dus je borstkas aan de voorkant wordt korter... Dat is het begin van kromlopen... En dan durf je nog minder diep te ademhalen en wordt er nog meer korter aan de voorkant... Zo trek je steeds meer krom... Diep Ademhalen, heel diep, zo diep als je durft... Daar begint het dan weer langer te worden en dan wordt je weer rechter en jonger... Je voelt je zo jong als de beweeglijkheid van je ruggenwervelkolom... Dus oefen in diep ademhalen, maar dat moet je wel durven en niet alleen tijdens je oefeningen maar ook op straat, ook overal in het leven... Als je dat kunt en durft dan wordt je nooit krom... (een kleine hint voor die minstemmers die hier meteen op zullen springen) In de derde wereld zijn er veel minder oude mensen krom, hoe komt dat dan?

Oorzaak is dat je flexibele tussenwervels in je rug uitdrogen, waardoor je ruggengraat krom trekt. In die tussenwervels zit een soort gel die harder wordt, maar kun je weer flexibel krijgen door het doen van oefeningen. Mijn advies zou zijn om eens een fysiotherapeut te bezoeken. Vergoedt de verzekering dat niet, dan kost het je nog maar een paar tientjes voor een consult maar dan weet je wel of het zin heeft. Het beste!

Misschien weer old-skool op 4 poten gaan lopen? Mensen zijn eigenlijk gewoon een beetje gek dat ze op 2 poten lopen...

In 1882 was er een heel TIME nummer aan gewijd. Het probleem zit er in dat wij als mens geevolueerd zijn van een op 4 poten lopend beest. Dat veroorzaakt veel pijnen in de rug. Ik heb het Time nummer niet meer, helaas,

De kromming van de rug bij ouder wordende mensen ontstaat doordat de tussenwervelschijven langzaamaan steeds verder afslijten. Er is steeds minder gel over en het kraakbeen verliest langzaam van de leeftijd. Ook de botten, zeker bij postmenopauzale vrouwen, hebben te lijden onder verlaagde concentraties oestrogenen. Hierdoor kan osteoporose ontstaan, hetgeen ook wervelslijtage als gevolg heeft. Essentieel is het om de botten in gezonde toestand te houden door voldoende lichaamsbeweging, alsmede goede vitamine D inname en het ontvangen van voldoende zonlicht. Ook is het raadzaam attent te zijn op schildklierstoornissen, aangezien die de oorzaak kunnen zijn van botverlies en een krommere rug. Je kunt natuurlijk altijd naar de plastisch chirurg gaan die met alle plezier je rug fixeerd, maar naar mijn is dat niet de ideale oplossing en wordt vooral de chirurg er blij van.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100