Wat zijn die witte puntjes op mijn nagels?

Ik heb zo'n witte vlekjes op mijn nagels sinds een paar maanden. Het is niet van een verwonding van mijn nagel het zat er vanzelf op. Wat is dit en hoe krijg je dit weg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

witte vlekjes op je nagel is een tekort aan zink. zink is een mineraal en zit in vis en in eieren

Dat komt als je je nagel gestoten hebt. Dan is je nagel van je vel af

Net als wanneer je plotseling ergens een blauwe plek hebt zitten, terwijl je je helemaal niet kan herinneren dat je je gestoten hebt, is het mogelijk ineens een wit vlekje op je nagel te hebben. Net als bij het oplopen van een blauwe plek, wordt het vlekje op je nagel veroorzaakt door stoten. Wanneer je namelijk je nagel stoot op het nagelbed, dan ontstaat er een heel kleine beschadiging. Deze beschadiging kun je op dat moment nog niet zien. Met het groeien van de nagel wordt er langzamerhand een vaag wit vlekje zichtbaar, wat steeds witter wordt naarmate de tijd vordert. Uiteindelijk is het witte vlekje bovenaan met de nagel meegegroeid en zal het verdwijnen wanneer de nagel geknipt wordt of afbreekt.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoe...

je nagel laat dan loslaten.

Het heeft niet veel met verwondingen of afvallen van de nagel te maken, het betekent dat een tekort hebt aan eiwitten.

Volgens mijn nagelstyliste heeft het te maken met het plettingsproces als je nagel groeit en niets met stoten, tekort aan calcium of eiwit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100