wat te doen tegen stinkende afscheiding?

wat kan je er tegen doen zodat het niet of minder ruikt?

Toegevoegd na 14 minuten:
mijn dochter heeft het en ze wil niet naar de huisarts omdat ze zich schaamt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Praat met je dochter, en vertel haar dat ze zich absoluut over haar schaamte heen moet zetten! Dat is namelijk van groot belang! Het kan iets vervelends zijn als een schimmelinfectie, maar het kan ook iets zijn dat blijvende schade kan veroorzaken! Wij kunnen het niet beoordelen, een arts wel! Die stinkende afscheiding, kan na verloop van tijd ook zorgen voor psygische klachten, omdat je dochter geestelijk oververmoeid kan gaan raken door dat probleem. GV beantwoord je vragen maar lost geen problemen op! Eventueel kun je ook anoniem bij een ggd terecht! Gewoon een dag prikken en een afspraak maken! even doorbijten, en het geluk lacht je weer toe!

Naar de huisarts gaan. Deze maakt dan een uitstrijkje en vaak kijkt hij het dan meteen even na onder de microscoop om te kijken of je een schimmelinfectie hebt. Zo niet, dan weet de huisarts wat je verder kunt doen. Is zo gepiept! Toegevoegd na 22 minuten: n.a.v. je toevoeging: dan is het toch jouw taak als moeder om met je dochter te praten en proberen om ervoor te zorgen dat ze zich minder gaat schamen. Laat haar anders wat dingen op internet erover lezen, ervaringen van andere vrouwen, zodat ze ziet dat het heel normaal is om hiermee naar de huisarts te gaan.

Daar kan je zelf niet veel tegen doen. Het beste ga je naar de huisarts voor een onderzoek. Het zou kunnen dat je een schimmelinfectie hebt, daar kan die geur vandaan komen. Met de juiste behandeling is dat meteen opgelost. Laat je dus onderzoeken. Toegevoegd na 1 uur: Na je toevoeging: Misschien is het een idee om met je dochter naar een vrouwelijke arts te gaan. Bij een vrouw is de drempelvrees en de schaamte meestal wat lager.

ben het eens met bovenstaande, naar de dokter. Huismiddeltjes zijn katoenen ondergoed dragen en meerdere keren per dag verschonen, geen strakke broeken dragen, geen inlegkruisjes gebruiken, niet met zeep wassen vanonder,veel drinken, en ondergoed in de was niet wassen met verzachter. succes!

Ik ben het NATUURLIJK eens met de antwoorden die je naar de dokter sturen maar het is nu vrijdagavond en je hoeft er denk ik niet mee naar de huisartsenpost, dus je hebt tot maandag om toch zelf iets te proberen. Wat ik zelf weleens heb gedaan (klinkt vies) maar als het een kleine onschuldige infectie is wil het je er wel eens in een dag van af helpen. Het geheel insmeren met yoghurt!!! Ook in de vagina, lekker dik smeren, inlegkruisje/maandverband gebruiken tegen het lekken, morgenochtend wassen en nog een keer smeren. als het iets doet merk je heel snel verschil en zo niet: DAN echt naar de dokter

Je zou eerst iets van lactasyd kunnen gebruiken, maar naar de dokter gaan is ook verstandig.

Als je dochter goed kan uitleggen wat er aan de hand is, hoogstwaarschijnlijk een schimmelinfectie, dan schrijft de huisarts 'ongezien' een recept voor een vaginaal tablet of crème. Vaak is dat afdoende, hoewel een paar leefregels geen kwaad kunnen om herhaling te voorkomen: bij voorkeur geen zeep gebruiken om de genitaliën te reinigen en liever ook geen inlegkruisjes omdat die afscheiding juist bevorderen. Bij herhaling van vaginale infecties wordt meestal een kweek afgenomen om erachter te komen welk micro-organisme het onheil veroorzaakt. Een beetje handige meid kan dat na uitleg overigens gewoon zelf achter het gordijntje, zonder verdere hulp bij de dokter. Maar daar moet ze in ieder geval wel naar toe. Alles beter dan met stinkende afscheiding rond te blijven lopen.

Misschien is beter wassen het antwoord. Dus afscheiding ook (met water) uit je vagina,(inwendig),te spoelen.Met behulp van 'n vinger spoel je die afscheiding weg. Als je dat elke dag doet heb je ook geen inlegkruizen nodig en kan je vagina weer verse "smeerolie" aanmaken die niet stinkt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100