Hoe veel kerrn moet je bij een accupuncturist gaan om effect te bekomen?

Ik ben 4 Keer geweest...geen verandering van mijn pijnklachten... Dokter zegt dat ik pas na de 5de behandeling een licht resultaat kan verwachten.....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Acupunctuur werkt niet. Tot die conclusie komt het Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) in België. Het centrum worstelde zich door honderden wetenschappelijke studies naar de werkzaamheid van acupunctuur. De conclusie lijkt klip en klaar: acupunctuur heeft geen enkel meetbaar effect dat een ziekteproces beïnvloedt. Er is één uitzondering: bij lage rugpijn kan het een licht pijnstillend effect hebben, maar dat is van korte duur. Bij andere problemen is de werking niet bewezen. Toch werkt het voor sommige zieken beter dan ‘niets’ doen, concludeert het kenniscentrum. Het inbrengen van naalden veroorzaakt namelijk een sterk placebo-effect, waar je ze ook prikt. Volgens het KCE is dan ook het grootste voordeel van acupunctuur dat je er lekker van ontspant.

Bronnen:
http://gezondheid.blog.nl/actualiteiten/20...

Afhankelijk van de aard van de aandoening zal je meer of minder behandelingen nodig hebben om beterschap te bekomen. Hoe acuter een klacht, hoe sneller je resultaat kan hebben. Om bij chronische aandoeningen met acupunctuur resultaat te hebben moet de behandeling regelmatig gebeuren. In het begin van de behandeling kan dat 1 of 2 keer per week zijn, later 1 keer in de maand.

Bronnen:
http://www.zhonglong.nl/acupunctuur.html

Acupunctuur kan NIET helpen.

Het aantal malen dat je een behandeling moet ondergaan, voordat je verbetering van de klachten bemerkt, hangt vooral af van de prijs die je moet betalen. Ook helpt het, als je contact afrekent, en het helpt nog meer, als de ziektekostenverzekering geen vergoeding geeft. De verklaring hiervan is te vinden in het zelfgenezend vermogen van het lichaam: dat wordt namelijk geprikkeld door hoge rekeningen. Vaak is het aantal behandelingen dus gelijk aan het nummer van de allerlaatste behandeling.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100