Wat willen ouderen vooral in hun huis als hulpmiddel?

ik doe dit project voor school

Weet jij het antwoord?

/2500

ouderen blijven graag in hun vertrouwde huis wonen, maar vroeg of laat gaat het traplopen niet meer. ik denk dus de stoellift/traplift.

aantal dingen zouden kunnen zijn: rolstoelen rollators loopstukken toiletverhogers wandbeugels douchezitjes helping-hands bedverhogers papegaaien trapliften hoop dat je er wat aan hebt Toegevoegd na 4 minuten: aanvulling : handgrepen opsta beugels wanddouchzitje hogere toiletpot drempels weg aangepaste keuken trapliftje toegangsdetectie deuropeners onraadmelding brandmelding Kijk ook even op de site die bij de bron staat

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/divers...

een sta-op stoel en een rollator

Als je een dagje ouder wordt ,merk je op een gegeven moment dat het lichaam niet meer helemaal doet en kan wat je gewend bent, en de markt voor senioren-hulpmiddelen is dus groeiende. Er zijn enorm veel verschillende dingen die het gemak dienen en comfort verhogen, en ze hebben dan ook een groot 'moet-ik-hebben'- gehalte. Maar wat precies op het lijstje staat, hangt natuurlijk wel af van wat je nog kunt. Voor iedere oudere zal dat dus weer anders zijn. Het aantl handige hulpjes in de keukenla neemt meestal gestaag toe, evenals handige meubelen en vervoersmiddelen. Maar als je praat over een HUIS dat moet zijn aangepast aan ouderen, is het belangrijkste dat het hele huis zo lang mogelijk toegankelijk blijft. Alles gelijkvloers dus (of een traplift), een ruime douche / badkamer waar je ook nog gebruk van kunt maken als je niet meer alleen / staand kunt douchen, een toilet met voldoende ruimte en steun om op te stappen, weinig tot geen drempels, brede deuren, strakke ruimtes met weinig 'nooks en crannies' om schoon te maken. Niet alle ouderen hebben daar (meteen) behoefte aan, maar in een huis dat 'op alles voorbereid is' kun je heel lang comfortabel en zelfstandig of met weinig hulp blijven wonen. En dat is wat de meeste ouderen het allerliefste willen.

Gezelligheid en aandacht...

EEn telefoon met grote zichtbare toetsen en antislipmatjes om vallen te voorkomen. Toegevoegd na 6 minuten: Een pillendoos met timer zou ook een goed hulpmiddel kunnen zijn. Omdat ouderen vaker vergeten.

een leuke jonge vrouwelijke huishoudelijke hulp, zou mooi zijn.

Een lange schoenlepel (vind ik nu al handig) Een comfortabel voetenbankje (kan mijn oude buurvrouw niet missen) Een makkelijke fauteuil en lekkere zachte kussentjes om achter de (pijnlijke) rug te steken. Hulpmiddelen om potjes en bokalen open te krijgen. Een leesbril en vergrootglas. Een fleece dekentje voor kille momenten. Een boekje met alle nuttige telefoonnummers, groot en duidelijk opgeschreven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100