Hoe komt het dat ik gister draaierig werd en hoofdpijn kreeg na 5086 woorden te hebben geschreven?

Gister had ik een lekkere dag ga schrijven, heb in totaal 5086 woorden geschreven. In de avond toen ik er bijna klaar was, voelde ik me draaierig worden en hoofdpijn krijgen.

Zelf zei ik tegen mensen op msn, dat komt omdat ik teveel fantasie gebruikt heb. Kan dat? Of is er een andere oorzaak dat hier het gevolg van is?

Weet jij het antwoord?

/2500

teveel inspanning zou een oorzaak kunnen zijn. Of je hebt in die tijd niets gedronken of wat gegeten.

Gewoon, je lichaam zegt: genoeg is genoeg. Dat kan je lichaam maar op 1 manier doen: zeer gaan doen zodat je niet verder kan. Sorry, was mijn antwoord maar ik had het per ongelijk bij de reacties gezet

Nu is 5000 woorden niet denderend veel, maar voor iemand die weinig schrijft en geen vloeiend (aan elkaar) handschrift heeft ontwikkeld, kan het een hele inspanning zijn. Bovendien zit je in een niet echt heel natuurlijke houding boven je papier gebogen, met wat pech ook nog eens aan een niet helemaal ergonomisch verantwoorde tafel/stoel-combinatie. En ja, dan krijg je pijn in je hoofd en kun je duizelig worden. De hoofdpijn is dan in de regel afkomstig uit de spieren in de nek, maar trekt door je hele hoofd. Zelfs het hoofd opzij draaien kan pijnlijk zijn. Er zijn wel mensen die hoofdpijn krijgen van nadenken, maar dan gaat het meer om heel ingewikkelde vraagstukken waar je heel veel aandacht bij moet houden, en niet om simpele verhaaltjes bedenken. Van je fantasie gebruiken krijg je ECHT geen pijn in je hoofd. Maar wel van te lang werken in een slechte houding, liefst ook nog met te weinig licht en een ongeoefend lichaam. ga eerst maar eens na of daar het probleem kan liggen. (Ik ga er daarbij wel van uit dat je met de hand hebt geschreven, wat de kans op deze klachten verhoogd, maar ook van te lang achter de computer zitten kunnen ze uitstekend ontstaan. ) Toegevoegd na 1 minuut: Heb je voldoende gegeten en gedronken terwijl je bezig was ? Je hersenen vreten energie, dus ook daar kun je duizlig / licht in je hoofd van worden. Hoofdpijn krijgen zelfs, vooral van de dorst.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100