Kan het kwaad als je af en toe een kaugum doorslikt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt kauwgum doorslikken. Het hoofdbestanddeel van kauwgum is weliswaar onverteerbaar, maar onze maag weet daar wel raad mee. De maag zal ermee doen wat hij met alle onverteerbare dingen doet: ze via het spijsverteringskanaal verder door het lichaam schuiven tot ze via de natuurlijke weg verdwijnen. Maar let wel, het is niet aan te raden om de ene na de andere kauwgom weg te werken. Want als je grote hoeveelheden kauwgum doorslikt, kan zich in de dikke darm een prop vormen die de darm afsluit en operatief verwijderd moet worden. Maar een enkel kauwgummetje dat in de maag verdwijnt kan geen kwaad.

Bronnen:
aladin.bibliotheek.nl

Nee hoor, totaal niet... Is fabeltje...

je poept het er wel weer uit ,dus kan het geen kwaad.

Ja,als de kauwgom in het 'verkeerde keelgat' schiet, en je op die manier zou stikken. Maar het kan verder geen kwaad. Je zal geen rubberen maag krijgen of een kauwgomboom in je buik krijgen. Allemaal onzin..

Ja, je maag en darmen plakken van binnen aan elkaar. Daarom is kauwgom ook al jaren verboden. Veel te gevaarlijk.... ;-) Nee dus. Je lichaam kan het echter niet verteren, dus komt het er weer net zo uit als het erin ging. Maar het kan geen kwaad.

Een enkel stukje kauwgom doorslikken kan geen kwaad. Je moet echter niet grote hoeveelheden kauwgom doorslikken, dus de ene na de andere opkauwen tot de smaak eraf is en dan doorslikken. Dan gaat het een prop in je maag vormen.

Nee,alleen wordt je ontlasting elastischer,dus sta niet te vroeg op van de pot!

het kan geen kwaad maar ben het niet eens met iedereen. je slokdarm maakt kneepjes om het voedsel beneden in je maag te krijgen. stel dat je bvb een tijdje niets gedronkenhad die dag is het allemaal wat droger, dus zou het kunnen dat er iets blijft hangen. het kan een verstopping veroorzaken, maar de wanden zijn 9 van de 10 keer te glad om te blijven plakken. dus nee kan geen kwaad, maar het is ook niet verstandig.

Alleen voor de kauwgum

Ik heb altijd begrepen dat je dan 'n kauwgomboom in je buik krijgt..

Het enige wat je er van kan krijgen is poep aan een draadje zei mijn huisarts me twintig jaar geleden al. Ik slik het al jaren en heb geen problemen ondervonden. Het zal uiteindelijk wel in een " steentje" in de rivier veranderen.

Bronnen:
dr. Roovers mijn huisarts 20 jaar geleden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100