Kan het kwaad als je op je 47 bijna een hele maand door je maandstonden hebt?

maandstonden héél lang

Weet jij het antwoord?

/2500

Als het met je overgang te maken heeft, schijnt het vaker voor te komen. Bespreek het in ieder geval met je arts.

Het kan waarschijnlijk geen kwaad, maar het is erg lastig en het is beter om er eens naar te laten kijken. Het kan zijn dat er b.v. poliepen zijn die de bloedingen veroorzaken, of dat er een andere fysieke oorzaak is. Soms is de oorzaak ook redelijk makkelijk te verhelpen, soms worden hormonen voorgeschreven, soms kan dit gebeuren ten teken dat de overgang aan het beginnen is.

Of het kwaad kan weet ik niet, behalve dat het bloedverlies tot bloedarmoede kan leiden. Dus in ieder geval je huisarts raadplegen

Dit is niet normaal naar de huisarts ermee. Toegevoegd na 10 minuten: Het zou ook wel eens iets met je baarmoeder te maken kunnen hebben maar ik ben geen dokter.

Het kan geen kwaad als je in de overgang bent. Dat kan je laten vaststellen door een bloedprik. De overgang begint vaak met een verandering in het menstruatiepatroon. De menstruaties komen korter na elkaar en worden vaak heviger; soms zijn er ook stolsels. Vervolgens wordt de pauze tussen de menstruaties steeds langer en uiteindelijk blijven ze helemaal weg. De menopauze heeft plaatsgevonden als er een jaar lang geen menstruaties meer zijn geweest. Dit tijdstip is dus alleen achteraf vast te stellen. Als de menstruaties tijdens de overgang erg hevig of langdurig zijn, kunt u laten onderzoeken of er geen andere oorzaak is. Dus best even laten controleren bij een arts.

Bronnen:
http://www.vrouwenarts.nl/pagina/left/gyna...

Ik weet wel dat ik dat soort verschijnselen kreeg toen ik aan mijn paar laatste menstruaties bezig was. Ik was daar ook vroeg mee. De menstruaties waren ongehoord hevig en lang en ik had krampen als in mijn puberjaren. Het was verontrustend maar ik heb van meer vrouwen gehoord dat zij dezelfde ervaring hadden. Maar toch, als het zo blijft kan je toch beter even naar de dokter gaan, je kan er niet automatisch vanuit gaan dat het dat is. Gewoon even na laten kijken, en al helemaal als jij jezelf bezorgd maakt!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100