Is het echt zo dat meisjes, als ze eenmaal plassen, (dit) niet meer kunnen stoppen?

Vraag naar aanleiding van een anecdote van Davina McCall (op MTV) dat ze ooit plaste tussen geparkeerde auto's en er toen eentje wegreed, en ze dat beweerde.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit is niet waar, je kunt tijdens het plassen spiertjes aanspannen om het plassen tijdelijk te stoppen, ook als vrouw. Alleen als je gigantisch nodig moet, kan dit erg moeilijk zijn.

Net als met alle spieren zijn er sterkere en zwakke spieren en getrainde en ongetrainde spieren. Om je plas tegen te houden moet je behoorlijke bekkenbodemspieren hebben. De bekkenbodem wordt ook wel ‘de handrem van de blaas’ genoemd. Dat zit bij de meeste meisjes wel goed. En dan is het vaak nog even oefenen om die plas, als die eenmaal op gang is gekomen, tegen te houden (af te knijpen). Bij vrouwen die een kind hebben gehad, willen die spieren nog wel eens verslappen en dan moeten er oefeningen gedaan worden. Ook bij oudere vrouwen, die die spieren niet blijven trainen, kan er verslapping optreden en daardoor ongewild urineverlies of stressincontinentie. En, zoals iemand al zei: goed getrainde bekkenbodemspieren kunnen het plezier bij seks vergroten.

Bronnen:
http://webvrouw.nl/bekkenbodemspieren/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100