Klopt het dat zware shag, minder ongezond is dan sigaretten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Roken is gewoon slecht en dan maakt het in principe niet uit of je sigaretten of shag rookt. Er is maar één "gunstig" bij-effect van shag roken, en dat is, dat vóór je besluit een sigaretje op te steken, je er iets voor moet doen. Als je dus driftig zit te computeren, kan het heel goed zijn dat je als je sigaretten rookt, de ene na de andere peuk opsteekt, ondanks je drukke werkzaamheden, en als je shag rookt, geen tijd hebt om een shagje te draaien. In dat geval zul je minder roken. Dat geldt natuurlijk ook voor andere bezigheden zoals autorijden. Alleen vrachtwagenchauffeurs kunnen al rijdend een rookbaar shaggie draaien. Bij shag roken heb je dus een kans dat je wat minder last hebt van het automatisme om een sigaretje op te steken, omdat er altijd een min of meer bewuste handeling aan voorafgaat.

ze zeggen van wel, omdat er minder aan bewerkt is, dus minder chemische troep e.d. anderzijds zit er wel weer meer teer enzo in

Zware shag is ook net zo schadelijk als alle andere vormen van roken, zoals sigaren,sigaretten etc. Wel is zware shag zuiverder dan half zwaar en sigaretten. Maar het blijft nog steeds erg ongezond en kanker verwekkend etc..

In zware shag zit meer nicotine dan in lichtere soorten maar minder teer en zware shag is wat minder gesausd dan sigarettentabak. Je krijgt er dus ietsjes minder snel kanker van en eerder hart- en vaatziekten. Lood om oud ijzer dus, hoewel ik mezelf ooit ook wijsmaakte dat ik goed bezig was door zware shag te roken i.p.v. sigaretten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100