Mogen asparine (ascal) en paracetamol samen worden ingenomen?

Ik heb een zware ontsteking onderaan in de keel en heb als pijnstilling daarvoor ascal gekregen. Maar ik heb nog steeds heel veel pijn en wil paracetamol erbij slikken. De vraag is mag dat?
Ik zou graag de apotheek met deze vraag bellen maar helaas heb ik geen stem en kan dus ook niet bellen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je het hebt over aspirine (acetylsalicylzuur), dit is een ontstekingsremmer, net zoals b.v. brufen, diclofenac en naprosyne. Dit zijn medicijnen die in principe gewoon veilig samen met paracetamol ingenomen kunnen worden. Paracetamol is een medicijn wat over het algemeen veilig naast andere medicatie ingenomen kan worden. Maar ik ben natuurlijk geen arts en ken jouw medisch dossier niet, dus ik adviseer je om zo snel mogelijk iemand naar de huisartsenpraktijk te laten bellen (dus niet naar de apotheek) om te vragen hoe of wat (telefonisch spreekuur huisarts of zo). Want het is natuurlijk ook fijn om te weten hoeveel paracetamol je dan maximaal in mag nemen evt. naast je ascal.

Ik denk dat je toch het beste de apotheek om advies kunt vragen. Ik weet wel dat ze in het ziekenhuis hele cocktails in je lijf kunnen proppen, maar dan zijn ze er zelf bij. Kun je niet iemand sms'en en vragen of diegene even naar de apotheek belt?

Ja dat kan wel. Je moet wel oppassen met wondjes omdat het langer duurt voordat de wond dicht is.

Voor dit soort vragen kun je toch het beste de apotheek of doktersassistente bellen. Als je zelf niet kunt praten vraag dan een vriend/vriendin/familielid om dat voor je te doen. Wellicht hebben ze ook nog tips om de pijn te verlichten. Misschien mag je ook trachitol, daar zit een beetje lidocaine in wat een beetje verdovend werkt, maar laat dat ook navragen bij de apotheek of dat mag. Beterschap!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100