Hoe zou het kunnen komen dat mijn menstruatiecyclus veranderd is sinds ik ben gaan samenwonen?

Ik was voorheen niet zo regelmatig, maar nu( afgelopen 7 maanden) is mijn cyclus exact 28 dagen. Kan dit echt door het samenwonen komen? Mijn vriend zegt(denkt) dat mijn lichaam zich aan het voorbereiden op het dragen van een kind??

Toegevoegd na 2 minuten:
*aan het voorbereiden IS*

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik had eerst willen schijven, mogelijk woonde je eerst in een huis met meer vrouwen (die jouw cyclus beinvloeden) en nu niet meer. Maar ik kan iets bedenken dat mogelijk (of het klopt moet je zelf maar bepalen) MEER invloed heeft op je cyclus al kan ik er niet echt een bewijs van vinden op internet Bij het KLAARKOMEN trekken de spieren van je baarmoeder zich ritmisch samen. Als dat gedurende de maand nu vaker voorkomt dan voorheen stimuleert het mogelijk je cyclus. Ik kan me niet voorstellen dat hij er sneller door wordt maar wel dat het vroeger af en toe een paar dagen langer duurde voor het begon en nu (door de baarmoedermassage) niet meer en dat je daarom regelmatiger bent nu Toegevoegd na 3 minuten: Ik heb toch een link gevonden waar inderdaad staat dat het er sneller door op gang kan komen (wel een forum)

Bronnen:
http://forum.sekswoordenboek.nl/index.php?...

je vriend geeft je volgens mij een subtiele hint ;) overigens kan het heel goed zijn dat je beter in je vel zit sinds je bent gaan samenwonen, dat heeft invloed op je cyclus. dingen zoals stress kunnen ook invloed hebben op je cyclus. Toegevoegd na 2 minuten: kleine correctie: beter in je vel zitten KAN invloed hebben op je cyclus.

Het lijkt mij best mogelijk. Je lichaam reageert op situaties/omstandigheden. Dus nu je een beetje gesettled bent met je vriend, en het voelt allemaal goed, zou het zomaar kunnen dat er een aantal cellen is in jouw lichaam, dat 'roept': "Ja, alles oké. Laat maar komen die kindertjes, we zijn er klaar voor!"

Kan het zijn dat je nu in een omgeving zit waar je met meer vrouwen nauw samenleeft? Het is bekend dat de menstruatiecyclussen van vrouwen in dergelijke omstandigheden zich synchroniseren.

je vriend zou wel eens gelijk kunnen hebben. Ik heb meegemaakt dat ik aan de pil was geweest, daarna stopte en ik ben toen jaren niet ongesteld geweest. (Volgens mijn arts kon het geen kwaad en ik vond het wel prettig zo). Maar toen werd ik super verliefd (ik was al die jaren niet verliefd geweest) en na een maand werd ik weer ongesteld. De hormonen zorgen er voor dat alles weer op regel komt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100