Is een grafkist kleiner dan een mensenlichaam of wordt zo'n kist op maat gemaakt?

En stel dat hij kleiner is dan een mensenlichaam, hoe doen ze dat lichaam er dan in? Want zoals ik het zie is zo'n kist ook best smal.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Die zijn speciaal op maat gemaakt. Je kunt hem al van te voren als je bijvoorbeeld terminaal bent, geheel naar eigen smaak laten maken. Ze zijn te koop in alle soorten en maten.

Nee hoor, dat past gewoon. Voor extra lange of dikke mensen kunnen kisten op maat gemaakt worden. En smal is een kist wel, maar het hoeft natuurlijk niet comfortabel te liggen.

Een kist is gemiddeld 2 meter lang en 70 centimeter breed, maar kan zonodig aangepast worden voor langere mensen. voor jonge kinderen en babies worden kleine kistjes gebruikt

Grafkisten worden uiteraard op maat gemaakt. Een lang persoon moet in een lange kist en een kort persoon word ook gewoon in een wat kleinere kist gelegd

Ik zie dat er een hoop op maat gemaakt geantwoord word. Echter komt het gros gewoon in grote vrachtwagens uit oostbloklanden hierheen. En zijn er gewoon groothandels waar er honderden in verschillende maten en uitvoeringen opgeslagen staan. Net als met kleding heb je gewoon spreekwoordelijk confectie maten. Haute couture.....of te wel op maat gemaakt is voor de meeste onder ons niet weggelegd. Toegevoegd na 6 minuten: Alleen de assemblage, monteren van gewenste handgrepen knoppen kruizen of andere versierselen zoals binnenvoering gebeurt naar smaak bij zo`n groothandel.

De standaardmaat van een grafkist is 68 x 210 cm. Grafkisten kunnen naar behoefte langer en breder worden gemaakt. Ze zijn er in diverse uitvoeringen, van eenvoudig tot design, en in diverse prijsklassen. Momenteel zijn Amerikaanse modellen veelgevraagd. Deze hebben vaak een dikkere bekleding en bredere lijsten aan de buitenzijde, waardoor ze 5 cm breder en langer dan de Nederlandse modellen. Het kan nodig zijn dit vooraf te melden bij de begraafplaats.

Bronnen:
http://www.barbara-dela.nl/?page=30

De begrafenis ondernemer vraagt aan de nabestaande wat het postuur van de overledene is en daarmee wordt er een kist bestelt met de goede maten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100