Ben ik te gespannen?

Ik schrik best wel snel van vuurwerk, terwijl al mijn vrienden nitraten, zelfs cobra's afsteken en 15m er vanaf gaan staan en niet bang zijn ofzo. Of bijna alle kinderen van 6 waar de ouders van vuurpijlen enzo afsteken voor de deur en niet bang zijn om te kijken. Het zijn meestal ook alleen onverwachte knallen waar ik van schrik, vuurwerkshows vind ik wel leuk. Dit vind ik echt niet leuk, want ik kan niet normaal van oud en nieuw genieten.
En ik ben pas/al 14 jaar

Weet jij het antwoord?

/2500

Mijn zoon is 16 en die zal zeker niet naar buiten gaan om zelf in de buurt van knalvuurwerk te komen. Hij gaat altijd het liefst naar de zolder om uit het dakraam te kijken naar het siervuurwerk. Hij is echt geen gespannen type, dus dat heeft er helemaal niets mee te maken. Hij is meer bang voor zijn gezondheid en wil geen risico's nemen om er iets van op te lopen. Laat je vrienden dus rustig hun gang gaan en laat je niet dwingen om dingen te doen die je zelf niet wilt. De één vind het leuk, de ander niet. Jij toevallig niet, so what?? Geen zorgen om maken, je bent heel normaal en slim genoeg dat je de gevaren erkent! Toegevoegd na 1 seconde: In huis kan je net zo goed van oud en nieuw genieten. Heb je ook een zolderraam? Mijn zoon geniet hoor van al het siervuurwerk! Zet anders je Ipod of koptelefoon op je oren, dan hoor je de harde knallen minder, maar kunt wel genieten van het siervuurwerk!!!

Als het jou erom gaat dat je je er iets prettiger bij kan voelen, zou ik je aanraden langzaam jezelf te introduceren en je angst aan te gaan. Filmpjes bekijken, misschien een sterretje proberen aan te steken, terwijl het ergens ingeprikt is dat het geen gevaar kan en buiten natuurlijk :) Natuurlijk hoef je niet gelijk vuurwerk af te steken, maar het is niet prettig om je ergens onprettig bij te voelen en niet te weten waarom. Je hoeft trouwens niet per se iets vervelends meegemaakt te hebben om een angstig gevoel te ervaren. Het kan goed zijn dat het fel is voor je en/ of hard klinkt, waardoor je het niet echt goed kent.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100