Doet het de desinfecterende werking teniet wanneer je je met gewone douchegel doucht na een douchebeurt met Betaïneshampoo?

Ivm met zijn werkzaamheden moet mijn man zich regelmatig van top tot teen douchen met Betaïneshampoo. Die geur daarvan is echter zo indrigend en aanwezig dat er niet alleen nog lang een walm in de badkamer hangt, maar ook om hemzelf heen waardoor hij zich niet prettig voelt.

Als hij zich daarna nog een keer douched met gewone douchegel dan ruik je het niet zo erg meer, maar zou dit de desinfecterende werking dan niet teniet doen? Ik weet niet of het de bedoeling is dat het nog nawerkt of zoiets.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee dat doet de werking niet teniet. Je moet het je zo voorstellen; de betadine doodt voor zover het überhaupt wat doodt, de bacteriën. De gewone shampoo brengt ze niet meer tot leven.

Als ik er logisch over nadenk dan lijkt met mij dat de wasbeurt met Betadine de, op zijn huid aanwezige, bacterien vernietigd waarmee hij anders thuis zou blijven rondlopen. Wanneer die bacteriën eenmaal kapot zijn zou het eigenlijk geen probleem moeten zijn om zich na te wassen met een lekker geurende douchegel. Maar ik hou een slag om de arm omdat niet helemaal duidelijk blijkt met welke reden hij zich moet wassen met Betadine...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100