is een huisarts hetzelfde als een dokter?

Zo niet wat is het verschil

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

een huisarts is een dokter een dokter kan ook een specialist zijn. Toegevoegd na 4 minuten: ipv dokter kun je nader spoecificeren: bijv. de huisarts de reumatoloog, dermatoloog, neuroloog, internist, oncoloog, specialist, tandarts, bedrijfsarts.. etc. het zijn allemaal artsen. in de volksmond zegt men: ik ben naar de dokter geweest.. dat kan dus welke arts, of dokter om het even zijn.

Een huisarts is een dokter,maar een dokter is niet altijd een huisarts. Snap je?^_~)!

In de normale omgang wordt dokter gelijkgesteld met huisdokter.Maar dokter geld natuurlijk ook voor een hele reeks andere artsen .

Als je klaar bent met je studie geneeskunde mag je jezelf dokter noemen. Je bent dan basis arts. Daarna ga je. je specialiseren. Je kan dan de studie huisarts gaan volgen. Na die studie ben je huisarts. Dus na een positief afgeronde studie geneeskunde ben je basis dokter/arts.

'Dokter' is de aanspreektitel voor een arts. Die arts kan een huisarts, een sociaal geneeskundige, een psychiater, internist, chirurg, gynaecoloog, kinderarts, anaesthesist of andersoortig medisch specialist, een bedrijfsgeneeskundige of wat voor soort arts of geneeskundige dan ook zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100