Waarom is slapen zo belangrijk? En zou je zonder kunnen?

Ik weet dat er al vragen in deze trant zijn gesteld maar daar vond ik niet het antwoord wat ik zocht.

Ik wil gewoon weten waarom het zo belangrijk voor je is (graag biologische verklaring) en of je ook zonder kan. Door bijvoorbeeld veel te rusten, te ontspannen en genoeg energierijk voedsel binnenkrijgt?
En hoezo heeft niet iedereen even veel slaap nodig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wanneer je slaapt worden de ervaringen van de dag verwerkt, dat is ook de functie van dromen. Zou je nooit slapen dan ga je uiteindelijk dood door stress. En dat niet iedereen evenveel slaap nodig heeft komt omdat ieder persoon anders in elkaar zit. Toegevoegd na 2 dagen: Nog een korte onderbouwing van 'dood door stress': Wanneer we langere perioden achter elkaar niet slapen, zijn het de hersenen die daar het eerst onder gaan lijden. Ratten die permanent wakker worden gehouden overlijden na enkele weken zonder dat er een duidelijke lichamelijke oorzaak voor is. bron: http://www.natuurinformatie.nl/nnm.dossiers/natuurdatabase.nl/

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/divers...
http://www.natuurinformatie.nl/nnm.dossier...

Op 28 december 1963 besloot de zeventienjarige Randy Gardner om zo lang mogelijk wakker te blijven. Hij hield dit vol tot 8 januari 1964. In totaal bleef hij elf dagen wakker: een record. Natuurlijk blijft niet ieder mens zolang wakker. Hoelang kan een gemiddeld mens zonder slaap? Gardner bleef 264 uur wakker en had last van stemmingswisselingen, geheugenverlies, hallucinaties en verlies van coördinatie. Wie probeert wakker te blijven, houdt dit normaal gesproken 36 uur vol. Daarna begint een gevecht tegen vermoeidheid. Na 48 uur is de neiging om te gaan slapen bijna onweerstaanbaar. Wie lang probeert te vechten tegen slaap, heeft last van microslaapjes. Een persoon slaapt dan voor enkele seconden, zonder dat diegene dat doorheeft. De ogen blijven tijdens een microslaapje gewoon open. Overigens is het geen goed idee om langer wakker te blijven dan Randy Gardner. Het is namelijk mogelijk om te sterven aan slaaptekort. Wetenschappers hebben in een experiment ratten wakker gehouden en die stierven na twee weken. Een mens kan waarschijnlijk minder lang zonder slaap dan zonder eten.

Bronnen:
http://www.scientias.nl/hoelang-kan-een-me...

Nee, je kan niet. Er is een ziekte waardoor mensen niet kunnen slapen. Dit komt meestal pas op middelbare leeftijd opzetten en het wordt veroorzaakt door een fout in de genen. Het lichaam wil wel slapen en heeft dit ook nodig maar de hersenen willen het niet. Een man (micheal croke) overleed na 6 maanden niet te hebben geslapen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100