Is het waar dat wanneer je je eetpatroon verandert (met name als mensen minder vet gaan eten) de stoelgang ook moeilijker kan worden?

Ik ben al maanden veranderd van eetpatroon: ik eet minder vet en meer vezels, ik gebruik geen witmeelproducten meer en beweeg veel, daarnaast moet ik sinds september verplicht iedere dag Movicolon gebruiken om mijn ontlasting soepel te houden, maar toch heb ik nog steeds periodes dat ik 4 tot soms wel 7 dagen niet naar de wc kan. Ondertussen heb ik van alles geprobeerd om de stoelgang op weg te helpen, maar niets helpt. Alleen wanneer ik 1 keer een vette hap heb gehad, gaat het opeens als een boemeltrein.

Verder heb ik wel een heel stressvol leven op het ogenblik, maar dat zou met de Movicolon eigenlijk niets moeten uitmaken, toch?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het antwoord op je vraag is: ja als je eetpatroon verandert dan verandert ook je stoelgang. Logisch. Lauw water op de nuchtere maag kan de boel op gang helpen. Maar de movicolon zou dat al moeten doen. Echter, zaken als stress, depressie, ziektes en sommige voedselintoleranties hebben ook invloed. Misschien is voor jou een keer in de week poepen wel genoeg? Hier vind je nog wat adviezen voor een betere stoelgang.

Bronnen:
http://www.stoelgang.com/

Vetten zorgen ervoor dat je ontlasting smeuïg word. Als je dus ineens minder vet eet bevat je ontlasting minder vetten en word het droger en harder. Zoals je zelf al zegt "na een vette hap gaat het beter" Het tegenovergestelde is toch ook zo dat als je aan de dunne bent dat je meer vezels moet eten om van de diarree af te komen.

Vet levert zeker een bijdrage aan een makkelijker stoelgang. Je hoeft echt niet zoveel vet te eten maar je hebt, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, wel degelijk een minimale hoeveelheid vetzuren nodig om gezond te blijven, zowel als bouwstof maar ook als drager van vitamines en spoorelementen. Omdat vet behoorlijk verzadigt stilt het de honger, samen met eiwitten, veel beter dan geraffineerde koolhydraten. Op zich ben je wel goed bezit maar ik denk dat je iets te bang bent voor wat oliën en vetten in je voeding.

Ja dat kan, je stoelgang kan moeilijker worden door minder vet te eten. Probeer eens lijnzaad aan je voeding toe te voegen. Lijnzaad reguleert de stoelgang omdat het aanwezige vet erin als glijmiddel dient. Het bevat zeer goede omega 3 vetzuren. 1à 3 koffielepels lijnzaad gemixt in je soep doen, desserten, yoghurt, of toevoegen aan sappen. De slijmstoffen hierin komen tijdens de vertering vrij. Toegevoegd na 3 minuten: Nog een tip: als je meer vezels of zemelen eet moet je ook meer water drinken!

Bronnen:
http://gezondeten.wordpress.com/2008/08/30...

Eet je wel genoeg groente en fruit? Het is met een gezond eetpatroon die vezelrijk is wel raar. Moet je die Movicolon van de dokter gebruiken, want het klinkt wel als iets wat je met een arts zou moeten bespreken.

Neem elke ochtend ipv. ontbijt ,2 koppen warme thee en een glas met 2 uitgeperste sinasappels. Wacht dan tot je naar toilet bent geweest met eten,je zal zien dat het werkt! Na 2 dagen raakt je lichaam er op ingesteld! Succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100