Hoeveel kilometer moet je ongeveer per dag fietsen om af te kunnen vallen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je ALLEEN door meer te gaan fietsen wilt afvallen zal het niet lukken. Ik heb het ooit geprobeerd (met fitness maar het idee is hetzelfde), veel sporten maar verder niet echt bezuinigen op eten. Ik viel geen gram af, nog erger ik werd zwaarder (omdat spieren zwaarder zijn dan vet), alles werd wel iets strakker maar echt slanker werd ik echt niet. Van al dat sporten krijg je ook bere honger dus je gaat ongemerkt ook meer eten. als je elke dag een minimaal een half uur flink beweegt (dus ca 10 km fietsen) EN je matigt calorieen, dan val je af, afhankelijk van je overgewicht EN de calorieen die je neemt, 0,3-1.0 kg per week

Kilometers doen er niet toe, je lichaam gaat na ca. een half uur vet verbranden. Dus alles wat je meer fietst dan een half uur, daar val je van af!

0. Het gaat erom dat je meer calorieën verbruikt dan je eet: dan val je af. Zolang je meer eet dan verbruikt zul je niet (gegarandeerd) afvallen.

In combinatie met een geadviseerd dieet, zeker 10 kilometer per dag. Met fietsen verbrand je niet heel veel, dus wil je er echt iets van merken, dan ben je met 10 kilometer per dag wel zoet. ligt er natuurlijk aan of je op de renfiets zit, of op een tandum.

Dat hangt van je gewicht af, hoe snel je fietst én wat je eet. Als je bijvoorbeeld 60 kg weegt en je fietst een uur 20 km per uur dan verbruik je 480 kcal. Fiets je een uur 35 km per uur dan verbruik je 1020 kcal! Als je er dan voor zorgt dat je dagelijkse caloriën inname lager is dan hetgeen je lichaam verbruikt, zal je afvallen. Hier kan je uitrekenen hoeveel calorieën je kan verbranden per activiteit. http://www.runinfo.nl/energieverbruik.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100