Stel: iemand spuugt op jouw vest, mag je dan geweld gebruiken?

Gistemiddag had ik ruzie met wat jongens, je weet wel van die gastjes die altijd een reden zoeken om je te pakken. En toen spuugde er één op me vest. IK werd kokend van woede, want spugen vind ik zo laf. Toch heb ik me ingehouden omdat ik dan misschien de schuld zou krijgen. Maar als je je bedreigt voelt mag je dan geweld gebruiken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens de wet mag je een koekje van eigen deeg geven in de vorm van hetzelfde als tegen jou wordt gebruikt. terugspugen mag, Ander verder geweld niet.

Kan me voorstellen dat je boos werd als het meerdere jongens waren zou ik weglopen, maar als het maar 1 jongen was had ik hem wel flink te grazen genomen!

Wat vervelend dat je in deze situatie zit. Ik snap heel goed dat je deze vraag stelt. En dat je dit met geweld wilt oplossen is ook gied te snappen, alleen ben ik bang dat het weinig uithaalt het gedrag niet zal veranderen ( wordt waarschijnlijk allen maar erger ). Als ik jou was zou ik naar de leerkracht gaan om te vertellen wat er aan de hand is. Het betrekken van ouders in jou verhaal, zowel die van jou als van die jogens, is noodzakelijk om tot een oplossing te komen! Sterkte en succes er mee! Toegevoegd na 7 minuten: Soms lost geweld wel wat op, zie filmpje (link). Denk niet dat dat jongetje nog gepest wordt.. :) Zou in jou geval dit niet doen omdat ze met een groep zijn. Mijn eerder omschreven antwoord lijkt mij het beste!

Bronnen:
www.youtube.com/watch?v=isfn4OxCPQs

Neen. Als men daadwerkelijk bedreigt wordt mag men proportioneel geweld toepassen. Het spugen is geen geweldsdelict dus het mag ook niet met geweld bedwongen worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100