Hoe pas je Mindfulness toe in je dagelijkse leven?

Ik ben geïnteresseerd in de ervaringen van mensen, die een cursus hebben gedaan en mindfulness in het leven hebben geïntegreerd.

Toegevoegd na 48 minuten:
Mindful zijn is bijvoorbeeld:
- in het hier en nu zijn
- aandachtig
- bewust
- accepteren en aanvaarden dat het is zoals het is; dingen niet anders willen hebben dan ze zijn
- observerend

De vraag is dus: hoe pas jij dat toe in je dagelijkse leven, in de dingen die je op een dag doet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zelf pas de cursus gedaan, en goede ervaringen mee. Hoe toe te passen in het dagelijks leven, dat verschilt per persoon. Zelf probeer ik zoveel mogelijk in het nu te leven en de dingen die je doet met aandacht te doen. Je hebt ook een 3 minuten ademruimte wat ook heel goed toe te passen is in het dagelijkse leven. Hopelijk heb je hier wat aan.

Je kunt mediteren of yoga beoefenen door in een frame of mind te komen waarin je bewuster wordt van wat er binnenin je gebeurd. Ook kun je proberen tijdens gesprekken en andere sociale situaties bij jezelf te raden gaan hoe je je voelt wanneer bepaalde dingen worden gezegd, of wanneer bepaalde dingen gebeuren. Focus hierop en wees bewust van het gevoel. Door bewust te worden worden je hersenen flexibeler en kun je dieper in jezelf kijken

Mag je alleen antwoorden als je een cursus hebt gedaan? Ik heb geen cursus gedaan. Voor mij is mindfulness: Voordat ik opsta, denk ik even rustig na over hoe ik de dag ga doorbrengen. Als iemand iets vervelends zegt, denk ik eerst rustig na hoe belangrijk dat eigenlijk is. Ik probeer alles met aandacht te doen, en dus maar een ding tegelijk te doen, maar moet toegeven dat me dat niet altijd lukt. Accepteren en aanvaarden dat het is zoals het is; dingen niet anders willen hebben dan ze zijn: dat vind ik niet zo moeilijk hoor.

Ik heb zelf ook een cursus mindfulness gedaan.Om lang te mediteren daar ben ik het type niet voor.De 3 minuten doe ik regelmatig en daar voel ik mij goed bij.Ik pas het ook vaak toe als ik aan het autorijden ben dan doe ik mijn ogen natuurlijk niet dicht.Of als ik aan het douchen ben of met de hond aan het wandelen ben, of aan het tv kijken of als ik in bed lig.Zo probeer ik het toe te passen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100