Hoe kan je in zeer korte tijd, zoveel denken? Zie uitleg

Ik ben zaterdagochtend van de trap gegleden, dit duurde maar een paar seconde, maar toch schoten er heel veel gedachten door mijn hoofd.
Zoals , wie moet me vervangen op mijn werk, hoe met het met de kinderen als ik naar het ziekenhuis moet of iets gebroken heb.
Ik kan het niet eens typen in de zelfde tijd als dat ik het dacht.
Het schijnt ook dat mensen die vallen van grote hoogte hun hele leven aan zich voorbij zien trekken, ook in eigenlijk heel korte tijd.

Hoe kunnen gedachten zo snel gaan, terwijl als je gewoon op de bank zit je meestal maar aan 1 ding tegelijk kan denken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik snap die min helemaal niet bij het vorige antwoord, want dit is exact ook wat ik denk. Kort, maar een direct en volgens mij juist antwoord op de vraag. Mensen zouden eens moeten leren verantwoorden waarom ze een antwoord niet goed vinden. Hoe ik erover denk: door adrenaline die vrijkomt in panieksituaties, ga je veel sterker en sneller kunnen reageren, waar meer op dezelfde tijd kunnen denken bijhoort, want gedachten gaan altijd vooraf aan handelingen. Die adrenaline zit in je lichaam om in noodsituaties toch te overleven. Elke mens heeft namelijk een natuurlijke drang om in leven te blijven. Voorbeeld: Mijn vader is eens geslipt met zijn auto en had drie keuzes: paaltje, houten schutting of andere auto. Op minder dan een seconde heeft hij de verschillende opties overwogen en een keuze gemaakt voor de schutting, en kwam toen gelukkig op een open terrein terecht. Wanneer jij van de trap viel, zal je waarschijnlijk ook wel gedacht hebben aan welke mogelijkheden je nog had om de situatie te redden, overwogen hebben wat de gevolgen kunnen zijn, en omdat je niet veel kon doen ben je waarschijnlijk verder beginnen denken op die gevolgen; over hoe het daarna dan moet. Zo zit het volgens mij.

ja dat kan ; denken gaat razendsnel. Op de een of andere manier echter leren we ons in het dagelijks leven aan om op ' spreeksnelheid' te denken - en te lezen. Je hersens echter kunnen in heel korte tijd veel en veel meer informatie verwerken. (Daarop is bijvoorbeeld ook de truc van het snellezen gebaseerd ; niet in je hoofd ' voorlezen' maar je hersens veel grotere stukken tekst laten opnemen. Niet geschikt voor spannende verhalen trouwens ;-) ) Je merkt het ook regelmatig als je wakker wordt midden in een droom (door een wekker oid) en het lukt je om nog even vijf minuten in slaap te vallen voor het kreng weer begint te piepen. In die vijf minuten kun je dan zo een half uur of zelfs een hele dag ' wegdromen' . Wanneer je je actief concentreert op een gedachte - of een verhaal, of een gesprek - gaat dat inderdaad het beste door je daar op te concentreren en alle andere gedachten - die wel degelijk om de haverklap de kop opsteken - te negeren / weg te drukken. En ja, er zijn mensen die dat minder goed kunnen en sneller overprikkeld raken. En mensen die er zo goed in zijn dat het lijkt of de wereld aan ze voorbij trekt. Maar in zekere mate relevante info en gedachten filteren, is feitelijk iedereen gegeven. Terwijl ik dit stukje tikte hebben er zeker veertig relevante en minder relevante gedachten de revue gepasseerd (een paar recepten, mijn afspraak voor morgen, hoe laat het nu is, zal ik zo effe een shaggie draaien, heb ik mijn medicijnen al genomen, ik moet de was nog opvouwen, hoe laat kwamen de kinderen alweer uit school, moest ik de pianostemmer niet bellen, heb ik dat spelletje op King net gewonnen, oh, straks even jn mail checken, en zien of er al een reactie is op ravelry - affijn, een beetje hoofd staat nooit stil. Maar het is allemaal 'achtergrondruis' , en staat los van de taak waar ik me op dat moment op richt. En dit is nog maar een fractie van de vele ' activiteiten' in de bovenkamer....in twee minuten.

Dat komt waarschijnlijk door adrenaline dat vrij komt. Zorgt er ook voor dat je sneller kan reageren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100