Hoe kan het dat de één super kan tekenen zonder enige oefening, terwijl een ander na jaren oefening nog niet eens in de buurt komt?

Als ik kijk naar studiegenoten die ik al langer ken.. die kunnen van zichzelf zó mooi tekenen!
En dan probeer ik iets te tekenen. En dan komt er iets uit wat een 8 jarige nog beter kan.

Waar ligt dat aan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Talent. Iedereen heeft weer andere dingen waar die goed in is. Tekenen lukt me aardig, maar als ik begin te zingen... nou ja.. laten we zo zeggen dat een gemiddelde disco echt zo leeg is als ze mij "De hoogste tijd" van Andre Hazes laten vertolken :)

potentieel noemen ze dat.

Aangeboren talent... Net zoals Mozart kon muziek maken zonder les, of Nurieff kon dansen enz enz...

sluit me aan bij talent. je kan iets of je kan het niet. als je er aanleg voor hebt kan je wel iets nieuws leren. zoals een instrument. bij mij zit dansen in het bloed, de rest van de fam heeft geen ritme. dat kan je het ook niet leren denk ik. ITS ALL ABOUT FEELING. Toegevoegd na 1 minuut: tekenen kan ik voor geen meter. dat doet mijn zoon van bijna 2 beter ;-)

Het is ook een kwestie van creativiteit. Als je creatief bent heb je ook vaak veel fantasie en kun je van een simpele krabbel iets moois maken.Als je een naief schilderij ziet denk je;"dat kan een kleuter nog".Toch verdienen sommigen er heel goed mee.Niet iedereen vindt realisme mooi en dat wil men toch meestal als men tekent.Je wilt dat het ergens op lijkt.Tekenen hoeft toch niet goed te zijn?Er is altijd wel iemand die het aanspreekt of die het mooi vindt.Gelukkig verschillen smaken.Al kun je nog zo goed tekenen zul je toch altijd veranderingen willen aanbrengen.

Ik heb me vaak verwonderd over het verschil in houding tegenover muziekles en teken- of schilderles. In de muziek is het altijd aanvaard geweest dat muziek maken een combinatie is van aangeboren talent en een techniek die je je met vaak jarenlang oefenen eigen moet maken. Muzikale 'wonderkinderen' worden vaak gedwongen dagelijks urenlang te oefenen. Bij tekenen of schilderen wordt er daarentegen gedacht dat het iets is dat je van nature kunt of niet kunt. Dat is dus niet zo. Natuurlijk heeft de een meer aanleg dan de andere, maar dan nog is het net als met muziek een kwestie van oefenen, oefenen, en nog eens oefenen.

Dat hangt af van je opvoeding/omgeving bij 't opgroeien, erfelijkheid en of je bepaalde ziektes (of lichte vormen daarvan, die misschien niet eens als zodanig bekend zijn bij de betrokkenen) zoals autisme hebt.

Ik denk dat goed kunnen tekenen vooral ligt aan hoe goed je kunt kijken.

Dat is geheel afhankelijk van de opbouw van je hersenen. (of in het gewoon nederlands, welke talenten dat je hebt. In de meeste gevallen bijvoorbeeld zijn de mensen die goed zijn in het maken van muziek in dezelfde mate slecht in wiskunde. Dat komt omdat je met beide dingen in het grondbeginsel hetzelfde deel van je hersen gebruikt, maar dat uit zich via een andere weg. Zo is het in theorie mogelijk om van een muziekstuk een wiskundige formule te maken en andersom omdat je hetzelfde vraagstuk op meerdere wijzen kan oplossen.

Ik denk toch ook wel dat er een stukje erfelijkheid bij zit. Als ik zie hoe mooi mijn man en kinderen kunnen tekenen terwijl mij nog een fatsoenlijk huisje lukt, dan moeten mijn kids het toch volgens mij wel van hun vader hebben.

iedereen heeft zijn eigen punten waar die goed in is en daar hoef je dan ook maar heel weinig voor te doen...alles is aan te leren alleen die zal er dan veeeeel langer over doen...kort maar krachtig maar zo zit het

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100