Waarom krult schaam haar altijd??

Ik ken niemand die geen krullend schaam haar heeft, ook al zijn de hoofdharen stijl. Hoe kan dit??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ken wel iemand met stijl schaamhaar. *kuch* Toegevoegd na 18 minuten: Inmiddels heb ik het opgezocht. Haar groeit in zogenaamde follikels. De vorm van de follikel bepaalt de vorm van de haar die eruit groeit. Zijn ze rond en recht, dan groeit er een ronde, rechte haar uit. Androgene hormonen (hormonen die pas worden aangemaakt vanaf de puberteit) hebben invloed op de follikels in de schaamstreek, in je oksels en op je kin. De follikels veranderen onder invloed van die hormonen van vorm. Omdat de vorm van de follikels verandert, verndert ook de vorm van de haren. In de meeste gevallen gaan ze daardoor krullen.

volgens mij ligt dit aan de structuur van de haar. Bij een dwarsdoorsnede is een schaamhaar is platter en een hoofdhaar rond.

Schaamhaar is er om te koelen, dus het moet volume hebben, ronde haren gaan liggen en worden plat en daarmee is het alleen bescherming tegen oververhitting, zoals op het hoofd... Maar schaamhaar moet het vocht kunnen verdampen en kunnen koelen... Door by design de haren niet rond maar ovaal te maken, krijg je gekroes en volume, want die draaien omhoog, daardoor zou de lucht erdoor kunnen en het vocht kunnen verdampen en daardoor kunnen koelen... Daarom zijn die haren ovaal van vorm... Dus het is geen bug maar een feature... Het is zo ontworpen om volume te maken, en dat krijg je alleen al door de haren ovaal te maken van doorsnede...

Schaamhaar krult en is ook dikker en stugger dan hoofdhaar. Krullend, dikker en stugger haar groet precies op plaatsen waar lichaamsdelen tegen elkaar schuren. Door precies daar te groeien, zorgen die krullende haren er beter dan "rechte"haren voor dat er geen direct contact tussen dielichaamsdelen ontstaat en dat die dus niet geïrriteerd of "oververhit" raken. Bron: Is zoenen ook seks? : vragen van en voor kinderen over seks. Door Dirk Musschoot ; met ill. van Caroline Heens. Responding Institution: al@din IB Algemeen (RJ)

Schaamhaar lijkt meer qua structuur en kleur op de wenkbrauw dan hoofdhaar. Ook verschilt het van ras en per persoon. De reden dat schaamhaar krult komt doordat het een ovale structuur heeft ( een soort ovale buisjes) wat makkelijker krult Bij de mannen groeit het in ruitvorm en bij vrouwen eerder driehoekig Het schaamhaar heeft echter ook een functie, in de oertijd het was een teken dat de vrouw geslachtsrijp was, verder zorgt het schaamhaar ervoor dat de feromonen ( geurstoffen die seksuele opwinding veroorzaken) langer blijven hangen en er is zelfs geopperd dat het als stootkussen zou dienen bij het hebben van seks.

Bronnen:
wikisil

Leuke vraag met een schaamteloos antwoord. Mijn schaamhaar is zo stijl als de haren op mijn hoofd. Bij stijl schaamhaar heb je doorgaans geen " mooie " volle bos maar overal kale plekken waar ook op jonge leeftijd nooit haargroei aanwezig is geweest Het is dus niet zo, dat je er een paardestaartje van kunt maken :-) Mijn conclusie: afscheren die handel.

anders prikt het zo in je ogen! ;-)

ze lijken inderdaad op "horlogeveertjes" hahaha

Misschien een rare gedachte, maar... Komt het niet misschien omdat die haren bijna altijd in de knel zitten door een onderbroek. Dat dit al eeuwen beknelt zit door de generaties lang. Dat dat haar zich geëvolueerd heeft tot een krul. Welke haren nog meer: Okselhaar, beenharen (van de man), borstharen, rugharen... Maar niet altijd: hoofdhaar, snor, baard, wenkbrouwen

hahahaha grappige vraag zeg,ondanks dat ik het niet laat groeien weet ik wel dat ik stijl schaamhaar heb,maar na even onderzoek te hebben gedaan hebben de meeste mensen krul omdat dat haar stug en droog is en gaat dus kroesen net als bij afro mensen op hun hoofd...logisch eigenlijk...tevreden met het antwoord? Toegevoegd na 8 uur: oja toevoeging voor jou:omdat ik niet altijd kaal ben geweest hahaha

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100