Kan een slapende hand kwaad?

Ik werd vanmorgen wakker met beide handen onder mijn hoofd. Ze waren volledig verlamd. Het duurde zeker 5 minuten voordat de doorstroming weer normaal was.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, op zich zijn slapende ledematen niet gevaarlijk. De oorzaak van slapende ledematen kan echter wel kwalijk zijn. Wanneer de doorbloeding meerdere uren wordt belemmerd kan er zenuwbeschadiging optreden. Wanneer je been slaapt dien je voorzichtig te bewegen. Er kan namelijk kramp ontstaan en je kunt jezelf blesseren

Bronnen:
http://www.gezondenzo.net/zijn-slapende-le...

Nee, wanneer je hem wakker maakt, kan hij pas kwaad.

Nee kan geen kwaad, het is een storing in de zenuw, die even afgekneld is... Je lost dat het snelst op door de arm tegen de zwaartekracht in recht omhoog te steken, dan verdwijnt de tinteling en de pijn het snelste... :-))

Dat is gewoon omdat de ader gedeeltelijk afgeklemd is tijdens de slaaphouding, er stroomt nog altijd bloed maar minder goed. Het kan geen kwaad maar is wel een vervelend gevoel, net of je geen handen hebt.

Voor sommige bezigheden heel vervelend als je net wakker bent:) maar het kan geen kwaad:)

Zolang hij niet te lang afgekneld is gewwest geen probleem. Even geduldig wachten en zie ...ze zijn (bijna) weer als nieuw!

Volgens mij gaat het het snelste over als je even met je arm molenwiekt (wel uitkijken dat je die slapende hand niet ergens tegen aan mept). Kan geen gevaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100