Door welke aandoeningen kan je verschillende neurologische problemen krijgen (zie omschrijving)?

Verminderd wiskundig denken, verminderd analytisch denken, meer problemen met richtingsgevoel. Beetje alsof mijn hersenen luier zijn en ik probeer en ik probeer, maar zoals het eerder was lukt het niet meer.

Die dingen merk ik steeds meer bij mij, en ik heb "iets" wat me neurologische klachten geeft. Alleen ik moet nog 2 maanden wachten tot ik opnieuw naar een arts kan, en tot die tijd werd me geadviseerd door de arts om zelf info te gaan zoeken en zelf mee te denken. Dat "iets", de oorzaak van de klachten, is dus onbekend. Hebben jullie enig idee waar ik informatie kan vinden over wat dat "iets" zou kunnen zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat het zou *kunnen* zijn - is te veel om op te noemen. Ik kan slechts een paar dingen noemen. Een arts kan er vast veel meer noemen, waaronder een paar minder ernstige dan in mijn lijstje. (Mijn eerste ingeving was: de oorzaak is dat je een vrouw bent geworden... ;-) Serieus: Het lijkt erop dat een deel van de hersenen het minder doet. Functie-uitval dus. Dat is vrij plotseling gebeurd. Weet je hoe plotseling? Dat kan een aanwijzing geven. In de loop van een paar weken/maanden, of van de ene dag op de andere? Eerst: geleidelijk aan. Dat kan wijzen op een aftakeling. Beginnende Alzheimer/dementie. Het kan ook wijzen op een tumor, die heel langzaam aan bepaalde hersengebieden in de verdrukking brengt. Het kan wijzen op aderverkalking of een andere vorm van slechter worden van de aderen. Het kan wijzen op (ouderdoms)diabetes. Heb je ook oogproblemen en/of problemen met de doorbloeding/temperatuur in de vingertoppen en de tenen? Dan: plotseling. Dat kan wijzen op een aneurysma. Dat is een zwakke plek in een (hersen)ader. Knapt die ader, dan ontstaat in een deel van de hersenen een bloedstolsel, dat problemen geeft. Gaat meestal vanzelf over wanneer het stolsel wordt opgeruimd, en de hersengebieden die achter die ader lagen door een nieuwe ader van bloed worden voorzien. Probleem is dat er meer aneurysma's kunnen zijn. Met bepaalde middelen kan de kans dat die ook knappen, worden vermiderd. Het kan ook wijzen op een bloedstolsel dat elders in het lichaam is ontstaan (bijv. door trombose), is losgeschoten, naar de hersenen is gegaan, en daar is komen vast te zitten in een ader. Gaat ook vanzelf over wanneer het stolsel wordt opgeruimd. Nieuwe stolsels kunnen worden voorkomen door antitrombosemiddelen.

Alcohol / paddo's / Wiet

Kijk rond op medische sites, forums en dergelijke. Start zelf een topic op bv http://www.patientenplein.nl/pp/pp.php?type=forum waardoor je reacties krijgt van mensen die misschien hetzelfde hebben. Bel een andere arts op om advies te vragen, ga eventueel langs de apotheek misschien kunnen zij jou wat verder helpen. Verder denk ik dat je je niet 2 maanden lang zorgen moet gaan maken. Daar wordt het zeker niet beter op. Wanneer je je echt ernstig zorgen maakt moet je niet wachten maar gewoon een andere arts opzoeken! Sterkte!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100