Hebben masturbatie en klaarkomen een negatief effect op spiergroei?

Ik ben een weightlifter dus maar beleef ook zo nu en dan mijn avondjes plezier. Waar ik soms tot anderhalf uur lang aan de gang bezig ben mijzelf te bevredigen.

Zal dit de groei van mijn spieren afremmen of de sterkte daarvan afzwakken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee hoor absoluut niet! Ik zal juist zeggen, dat het eerder andersom is. Omdat je tijdens het masturberen vaak ( zeker richting het einde) je spieren aanspant. Je zal ook andere spieren aanspannen, dan degene die je gebruikt tijdens je straining. Daarbij is een orgasme een goede ontspanning voor je spieren en bevoorderd de bloedomloop. En stimuleerd de aanmaak van endorfines. Dus eigenlijk zijn er alleen maar positive kanten aan masturbatie Dus gewoon lekker doorgaan Enjoy

In het verleden stonden bepaalde stromingen nogal ambivalent tegenover seks, en in die tijd zijn er allerlei fabeltjes ontstaan over bv. masturbatie. Met angstige ideeën in verband met de gezondheid. Fabeltjes. Masturberen en klaarkomen zijn juist goed voor je, omdat het positieve stoffen in je lichaam aanmaakt.

Ben het wel eens met de eerdere antwoorden. Er is wel in éen studie een verband gevonden tussen masturbatiefrequentie op jonge leeftijd (20s en 30s) en het optreden van prostaatkanker, terwijl dit verband op oudere leeftijd precies omgekeerd is, m.a.w. dan heeft het juist een beschermend effect. Het mechanisme hierachter is nog niet opgehelderd. Als 'praktische aanwijzing' zou ik zeggen: gewoon doen, maar probeer geen records te breken ;)

Bronnen:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19016689

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100