is het echt zo dat getrouwde mensen langer leven, of lijkt dat maar zo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ha...ha.....ha......sjongejongejonge. Jammer voor je, het is ECHT zo. Vooral getrouwde mannen doen het straatlengtes beter dan vrijgezelle sexegenoten. Vermoedelijk doordat ze stukken beter verzorgt en gevoed worden, meer zelfvertrouwen hebben en minder stress ervaren. Toegevoegd na 2 minuten: Het zelfde geldt overigens voor gehuwde vrouwen ; trouwen in zijn algemeenheid is blijkbaar zo slecht nog niet.

Bronnen:
http://www.cbs.nl/NR/rdonlyres/B0328480-D0...

weer zo'n leuke internetvraag.. ik zou zeggen ga trouwen en kijk het aan

Waarschijnlijk wel als ze gelukkig zijn getrouwd. Een tevreden mens leeft langer. Het tegenovergestelde zal dus bij ongelukkige huwelijken wel het geval zijn.

Dat lijkt maar zo. Sinterklaas en de Kerstman zijn nooit getrouwd geweest en die zijn al over de 600 jaar, geloof ik.

Als dat zo zou zijn, zouden nonnen/paters niet zo lang leven. Volgens mij worden al die katholieke geestelijken stokoud. En die mogen van de paus niet eens sex hebben, laat staan trouwen! Dus volgens mij klopt het niet. Volgens mij leef je langer als je tevreden/gelukkig bent. En ik mag aannemen dat de meeste getrouwde mensen gelukkig zijn. Ik tenminste wel. Zo niet, dan zou ik scheiden en dus niet meer in de statistiek passen.

Als je getrouwd bent, dan lijkt het leven langer te duren... :-)

De mannen wel, maar de vrouwen niet! Tenminste dat hoor ik mensen regelmatig zeggen!

Het zijn gemiddelden, berekend a.d.h.v. onderzoeken. Dus het geldt niet voor alle getrouwde mensen. Of je er wel of niet bij hoort zul je dus pas weten als je getrouwd bent.

In een groot onderzoek werden 9.700 getrouwde koppels vergeleken met 3.300 samenwonende, niet getrouwde koppels. Bij getrouwde stellen zorgt een gelukkige partner er voor dat de andere partner ook gelukkiger is. Ze kunnen als het ware van elkaars geluk profifiteren. Opmerkelijk genoeg is dat niet het geval bij de samenwonende stellen. Die stellen hebben een grotere persoonlijke autonomie, wat ten koste gaat van de emotionele verbinding tussen beiden. Getrouwde mensen leven zo wie zo langer (meer dan 5 jaar). Als ze gelukkig zijn met elkaar helpt dat nog meer en het summum bereik je als je ook nog eens sexueel actief bent. Met elkaar, wel te verstaan. Conclusie: als je wilt profiteren van het geluk van de ander, trouw ermee en houdt de sex in de gaten.

Bronnen:
hetvitaliteitboek

hahahaha nou sorry nee ik ben het daar niet mee eens,het gaat toch om jezelf en waar jij je het best in voeld???!!!!en of dat getrouwd is of niet maakt niet uit als je gelukkig en tevreden bent verzorg je je automatisch goed en voel je je oke.....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100