Is het normaal als een meisje 2 dagen lang hevig buikpijn heeft?

Toegevoegd na 5 minuten:
details: meisje 15 jaar en ze zegt is niet ongesteld

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het kan een ontsteking van de eileiders of eierstokken zijn. Dat geeft vaak een hevige pijn aan een zijkant van de onderbuik. Ik ken de pijn, heb het vroeger ook gehad. Als het de rechterzijde betreft doet het denken aan een blindedarmontsteking. Geef haar de raad om naar een arts te gaan. Door ontstekingen van de eileiders kunnen verklevingen ontstaan die een latere zwangerschap kunnen bemoeilijken.

als je ongesteld bent of het moet worden wel ja

misschien heeft ze blindedarmontsteking, of begint ze ziek te worden (zoals griep)

blindedarm onsteking misschien ? laat haar eens drukken op de rechterkant onderbuik net naast het bekken als ze dan vergaat van de pijn meteen de huisarts erbij halen

Het kan zijn dat ze ongesteld gaat worden, of dat dat over 2 weken gebeurt en ze nu haar eisprong voelt (hoewel je daar meestal niet veel pijn van hebt). Afhankelijk van de verdere klachten (diarree? koorts? misselijk? eet ze goed? eet ze voldoende? drinkt ze genoeg? heeft ze onlangs nog gepoept? doet plassen zeer?) kan het van alles zijn. Als ze ongerust is, kan ze de huisartsenpost bellen (of gewoon haar eigen huisarts bellen, dan hoort ze wel een bandje met wie er dienst heeft of wat het nummer van de huisartsenpost is). Daar kan ze dan met iemand praten, precies uitleggen wat er aan de hand is, en kan er bijvoorbeeld geadviseerd worden een paracetamol te nemen of langs te komen bij de huisartsenpost bijvoorbeeld. Toch iets betrouwbaarder dan deze vraag voor een ander online te stellen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100