Kun je echt iemand flauw laten vallen door in zijn of haar schouder te knijpen?

Je ziet het altijd tijdens films. Kan het en zo ja, waar zou je dat kunnen leren? En ho heet het?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er was eens een man op Discovery die een man met 1 klap in de buurt van de schouder bewusteloos kon slaan. Dat kwam omdat hij de halsslagader dichtdrukte en tegelijkertijd een schokgolf door het lichaam stuurde. Daarna moest het slacvtoffer wel beademt worden. Met simpel knijpen val je niet flauw.

Ja, je knijpt dan een ader dicht. Je moet dan wel harder en langer knijpen dan wat je in films zien. Dus niet zo dat ze je maar half aanraken en jij bewusteloos op de grond ligt.

Ja het kan. Bij bijvoorbeeld Krav Maga kun je dat leren ( http://nl.wikipedia.org/wiki/Krav_maga ) maar het maakt deel uit van een totaal verdedigingssysteem, het is niet iets om zomaar even te leren en toe te passen.

Volgens mij doel je naar de term genaamd Dim Mak: een systeem dat ontwikkeld werd door Chang San-Feng in China rond het jaar 1300. Letterlijk zou je Dim Mak kunnen vertalen als "De aanraking des doods", is wat anders dan flauw laten vallen maar het komt erop neer dat je iemand (flauw) kan laten vallen of zelfs doden door op de juiste manier op bepaalde gevoelige drukpunten te drukken of te 'slaan' zogezegd (meridianen en accupunctuur zijn hier hele belangrijke trefwoorden) Toegevoegd na 1 dag: Om je vraag te beantwoorden met inachtneming van bovenstaande leer: Ja, het is dus mogelijk.

Bronnen:
http://www.dimmak.be/dimmak.html

Alleen met de "Vulcan neckpinch"

Weet dat er in de buurt van schouder????? een punt is, als men daar op drukt je over de grond kronkel van de pijn. Of je daardoor ook flauw kan vallen weet ik niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100