Nuchter bloedprikken, mag je dan wel je medicijnen innemen ?

Ik moet binnenkort nuchter bloedprikken, mag of moet je dan wel je medicijnen innemen of niet ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Normaal gesproken niet.

nee meestal niet maar vraag het voor de zekerheid even na bij het laboratorium

Ja, je mag gewoon je medicijnen innemen en je mag ook een beetje water drinken. Bij mij wordt regelmatig bloedgeprikt waarbij ik nuchter moet verschijnen en heb daar nooit problemen mee gehad. Zie ook: http://www.ghz.nl/Groene_Hart_Ziekenhuis_C01/default.asp?modid=537&itemid=0&time=562

Wat Toet zegt klopt helemaal.. Vorige maand is het bij mij ook gedaan en ik stelde dezelfde vraag aan de dokter. Je moet gewoon je medicijnen innemen met een beetje water. Toegevoegd na 7 minuten: Maar misschien hangt het ook van het soort medicijnen af. Ik zou het toch maar even navragen als ik jou was.

Let wel op of u nuchter geprikt moet worden (voor cholesterol en suiker). Dit houdt in dat u de dag ervoor vanaf 22:00 uur niet meer mag eten/drinken (u kunt wel gewoon uw medicijnen innemen).

Bronnen:
praktijkzonnehoef.

Hangt er vanaf welke medicatie je in neemt. Ik zou voor de zekerheid altijd even met de huisarts contact op nemen. Dan weet je het zeker.

Het hangt er inderdaad van af. Ik moet maandelijks bloedprikken, juist vanwege mijn medicijnen. In mijn geval, is het ook vooral niet handig om ze een tijdje niet te nemen. "Vraag je (huis)arts", ben ik het mee eens. Overigens; wordt met nuchter een dag geen eten bedoeld, of wat anders?

Nuchter bloed prikken betekend vanaf 24.00 niet meer eten en drinken. Medicijnen innemen mag met een klein beetje water mits je een bloedspiegel voor medicatie moet prikken. Verder moet je ook voor 9.30 prikken.

Bronnen:
http://www.mst.nl/laboratorium/bloedprikke...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100