mijn hond wil niet meer eten, weet iemand waar dat aan kan liggen?

Mijn hond wil sinds een paar dagen haast niks meer eten, weet iemand waardoor dit komt, en wat ik er aan kan doen? Ze is wel kerngezond. Het gaat hier om een Americaanse bulldog, van ca. 40 kilo en is nu 1 jr.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mijn hond had dezelfde fratsen. Voer aanbieden, na een half uur weghalen. Pech gehad. 's Avonds weer voer aanbieden en na een half uur weghalen. Hoe meer aandacht je eraan geeft, hoe interessanter de hond het vindt. Wel fris drinkwater laten staan. Geen liflafjes tussendoor.

Nee...doet-ie wel drinken? Of-ie kerngezond is durf ik je niet na te zeggen. Ik zou niet te lang wachten met naar de dierenarts gaan.

Wat ik je van mijn eigen honden kan vertellen dat ze net als de mens een soort verkoudheid of zelfs griep kunnen krijgen. Ze slapen dan veel, zijn lusteloos en eten niet. Bij onze honden duurt dat meestal 3 a4 dagen. Daarna worden ze wat actiever en beginnen langzaam weer wat te eten. Wat ook kan gebeuren, dat ze een darmontsteking hebben (zo noem ik het), vaak eten ze dan gras en spugen soms. Normaal is ook dat binnen enkele dagen over.

Morgen een afspraak maken bij de dierenarts, zou bij mij agendapunt nummer 1 zijn.

Geen onnodige risico's nemen. Drie dagen niet eten voor een hond lijkt me niet gebruikelijk. Ga even met je viervoeter naar de dierenarts om alles uit te sluiten.

geeft u u hond iets van tafel ? of geeft u hond iets uit de keuken ? het is zo ik heb een American-Stafford vrouwtje. ik had ook zo iets van ag ze is zo lief hier zo en daar ging weer een Brootje en daar weer iets van me bort maar ook zij wou niets meer van daar de vraag

Dierenarts bellen. Zou ik met mijn kinderen ook doen. Of met hun hamster.

Het is voor ons natuurlijk heel moeilijk om met de gegeven informatie, te antwoorden op deze vraag. Het blijft dan toch gissen en raden. Als je hond al een paar dagen niets meer eet, dan zou ik maken dat ik zo snel mogelijk naar de dierenarts kwam. Alleen hij of zij kan je op dit moment met deze vraag helpen. Succés en sterkte gewenst!

Een hond stopt niet zomaar met eten, er moet dus "iets" aan de hand zijn. Diverse redenen kunnen zijn : Hond is uitgegeten op een en hetzelfde product Stress Ziekte (in welke vorm dan ook) Geur van/om zijn eten Pijn in gebit Meestal stopt een hond met eten omdat er lichamelijk iets niet helemaal loopt zoals het moet, je kan dan denken aan een verstopping, pijn in de maag door het eten van stokjes of andere lichaamsvreemde voorwerpen, of in sommige gevallen erger. Kortom Dierenarts bellen en niet te lang wachten.

Bronnen:
dier en natuur

hoe weet je dat de hond kerngezond is? heb je dat met je rontgen-ogen gezien, of is dat vastgesteld door de dierenarts? naar de dierenarts dus met je hond, die kan een diagnose stellen en je verdere tips geven. beterschap voor je hond!

Ga om te beginnen even naar de dierenarts... Gezien de omschrijving die je geeft en de ervaringen met mijn eigen hond is het eerste wat in mijn gedachte komt een ontstoken anaalklier. Hier kom je het snelste achter dat als je de hond aait rondom het achterwerk en deze begint te grommen. Laat dit overigens wel door de dierenarts doen... Mocht je dit om welke reden dan ook zelf willen doen houd dan rekening met het volgende: 1) De hond zal je dit niet in dank afnemen... 2) Het uitdrukken van de anaalklier zal de hond als zeer pijnlijk ervaren... 3) Zorg er absoluut voor dat de hond gemuilkorft is... 4) De hond zal er alles aan proberen te doen om de dreiger die hem/haar pijn wilt doen te bijten... 5) Zorg er voor dat je met twee mensen bent om de hond vast te houden... 6) De hond zal er alles aan doen om te voorkomen dat je hier bij kan... 7) Je zult ervaren hoe sterk de hond eigenlijk is... 8) Je krijgt hiervoor maar 'ÉÉN' kans... 9) De hond zal dit relatief snel weer vergeten dat je hem/haar pijn hebt gedaan... 10) Dit zal een jaarlijks terugkerend probleem zijn... 11) Laat dit gewoon over aan de dierenarts. Hij/Zij weet hoe hierin te moeten handelen... 12) Wanneer je de hond normaliter broken geeft probeer dan eens blikvoer. De hond zal dit in de meeste gevallen wel eten. Aangezien de hond dit dan als beloning zal zien... En niet geheel onbelangrijk... Verkijk je 'NOOIT' op de kracht die een 'Buldog' in zijn/haar kaken heeft... Toegevoegd na 2 minuten: Wanneer je hier overigens helemaal niets aan doet dan zal deze hele periode ongeveer 3 weken duren. En de hond zal overigens altijd blijven eten als hij/zij honger heeft...

Bronnen:
Eigen ervaring

Heeft de hond misschien een teek?Mijn hond heeft daar ook een keer erg veel last van gehad en wou ook niet eten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100