Hoe kom je meer te weten over iemand, als je alleen maar weet waar ze werkt en dat ze (natuurlijk) rood haar heeft?

Toegevoegd na 19 minuten:
Ik heb haar al gesproken maar dat ging over of ik geen vakantie had, over de verjaardag van haar oma en dat ze naar een pannenkoekenboot gaat met 40 man, en over het weer.

Maar dat was een beetje "small talk" en hoort bij haar beroep, kapster.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kappers maken vaak 'small talk' met klanten, er worden roddels uitgewisseld (of aangehoord) maar met vaste klanten wordt soms ook over andere dingen gepraat. Je zou dus een paar klanten van haar kunnen aanspreken, vaste klanten weten vaak nét iets meer (bijv. woonplaats + naam). Ook zou je, bij de reservering kunnen zeggen dat je geknipt wil worden door het meisje met het rode haar, en er dan achter zeggen: 'hoe heet ze ook alweer'. Dan kan je de naam ook al te weten komen.. Overigens proberen de meeste kappers, omdat er zoveel geroddeld wordt, hun werk en privé wel redelijk gescheiden te houden. Succes! Kapster als vriendin rocks! (spreek uit ervaring)

Spreek haar eens aan...?

Naar die kapsalon gaan en vragen naar die vrouw. Of bellen, mailen hoe wie het is.

Als je uit bent op een serieuze en amoureuze relatie met de roodharige kapster, zou ik de stoute schoenen aan treekken en haar aanspreken. Wat je van anderen over haar hoort is toch wel vaak subjectief.

Op de loer gaan liggen/staan bij die kapperszaak tot ze er is, dan naar binnen gaan en je alleen door haar laten helpen, en eerlijk zeggen: ik wil alles van je weten. Of iets subtieler: tijdens het knippen et cetera beginnen over je eigen weblogs/Hyves/Twitter enz. Doet er even niet toe of je die hebt, het gaat erom dat je kunt vissen als zij zegt:'Dat/die heb ik ook'.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100