Kan je van te stretchen langer worden dus eigenlijk een beetje groeien?

Ik ben een jongen van 15 jaar en 1m67 .

Weet jij het antwoord?

/2500

Je moet echt zelf groeien en aangezien je pas 15 bent heb je nog zat tijd om te groeien. Antwoord op je vraag: Nee, van stretchen wordt je niet langer wachten is de enigste optie.

Het enige dat er met stretchen gebeurt is dat je je spieren oprekt, ze worden soepeler. Maar aangezien je botten hetzelfde blijven, zie je geen verschil in totale lengte. Je kunt alleen wat leniger worden. Je bent 15, je groeit nog wel door hoor. Zorgen dat je gezond eet en de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt en wat geduld.

door genoeg beweging, dus ook stretchen blijf je gezonder dus dan kan je langer worden. maar in principe door het stretchen op zichzelf is dit niet mogelijk. maar je lengte is voor je leeftijd helemaal niet te klein. Wel 7,4 cm onder het gemiddelde maar daarmee is nog niks aan de hand. Het kan dat je groei gewoon iets later start dan gemiddeld. En zelf als dit niet het geval is, is er nog niks aan de hand. Al had je het zelf misschien graag anders gezien.

Bronnen:
http://staff.science.uva.nl/~heck/Research...

je groeit nog tot je 23-ste in de lengte. tot je 19de redelijk snel, daarna vrij langzaam. dus geen zorgen, het komt allemaal goed!

Nee, maar mijn zoon was op zijn 15e 1m61, hij is nu net 18 en 1m92, groeien doe je dus vast heel snel.

Nee, je groeit niet van stretchen. Je zult echt moeten afwachten of je nog groeit en zo ja, hoeveel.

Helaas, je lengte ligt al in feite genetisch vast....slechts bepaalde groeistoornissen of voedingstekorten kunnen je groei beinvloeden. De lengte van je lichaam wordt overigens bepaald door de groei van je botten en niet door je spieren/banden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100