Breek je, je benen als je van 3 meter in 1 meter diep water springt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, bijna gegarandeerd. Tenzij je plat op je buik wil vallen, dan breek je geen benen.

Dat ligt er maar net aan hoe je terecht komt. Sprink je als een recht plankje; ja. Toegevoegd na 17 seconden: Sprink moet natuurlijk spring zijn.

Het licht eraan hoe je terecht komt. Maar waar dan ook het eerste waar je op terecht komt breek je. Water wat een meter diep is kan een val van 3 meter niet opvangen.

Verschilt per persoon. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat je niet gegarandeerd je benen zult breken. Ben van een rots van 5 meter afgesprongen, geen benen gebroken. Dat water bleek tot mijn navel te komen (ben zelf 1,83). Ik had overigens wel een tand door de lip.. Maar een vriend van mij brak zijn nek toen hij gewoon dook in de zee. Dus niet van een verhoging maar gewoon terwijl hij in de zee stond. Het kan dus, maar het hoeft niet.

Ligt eraan hoe goed je bent, zo zag ik een keer op tv en man die sprong ik dacht van 10 meten in een kinderzwembadje van een half meter. Ik denk dat het wel zal moeten lukken maar, ik weet het niet 100% zeker astu ;) Toegevoegd na 2 minuten: Op tv zag ik een keer een man die sprong in een kinderzwembadje van 10 meter hoog, hij deed dat zo : hoofd naar voren. armen naar voor. en op je buik landen. Toegevoegd na 2 minuten: Op tv zag ik een keer een man die sprong in een kinderzwembadje van 10 meter hoog, hij deed dat zo : hoofd naar voren. armen naar voor. en op je buik landen.

Ja en je tenen ook.

Als je dit in Nederland of België doet, ga je met een snelheid van 9,812 met per vierkante seconde naar beneden. Als wiskundedocent leg ik het graag wat begrijpbaarder uit, want wiskunde kan zo leuk zijn. Vierkante meter, wat is dat in godsnaam? Dat is gewoon meter in kwadraat? Begrijp je natuurlijk nog niets van. Wel dat is meter per seconde... per seconde en dat kan ik wel uitleggen: Als je valt ga je almaar rapper, zoals je met een moto zeer hard zou acceleren, bijv. met een V-Rod in 2,3 seconden in 1ste versnelling naar 93 km/h of in 6,7 seconden van 1ste over 2de tot in 3de naar 167 km/h. Je gaat dus niet even rap op elk moment en daarom zo'n gekke formule. De eerste seconde is gemakkelijk dat je valt: Na 1 seconde vallen ga je immers 9,812 meter per seconde = 35323 meter per uur = 35,32 km/h. Maar dan versnel je weer aan hetzelfde tempo, en dat is "per seconde per seconde" of m/s². Omdat we hier natuurlijk NIET de duur hebben maar enkel een afstand, zijnde 3 meter luchtvertragend (verwaarloosbaar) en 1 meter valvertragend water, wordt de formule wat complexer, zeker als we rekening houden met hoe je neervalt. Dit ga ik niet uitleggen, maar als je ooit afgeleiden ziet in de school, onthou dan dat je DAN je leerkracht samen met heel de klas het eens moeilijk maakt en vraagt "waarom is de versnelling een afgeleide van de snelheid?" en "waarom is snelheid de afgeleide bij het berekenen van plaats als functie van tijd" en dan zal heel de klas plots begrijpen hoe differentiëren en integreren praktisch kan gebruikt worden voor dit soort vragen. De verkeerspolitie zegt het zo: "Indien U zich, terwijl U op de grond staat, voorover laat vallen, staat dit gelijk met een aanrijding van ongeveer 30 km/h. Indien U dezelfde val maakt, maar dan vanaf een bureautafel, staat dit gelijk met een aanrijding van ongeveer 50 km/h. Indien U op de tafel ook nog een bureaustoel plaats en U laat zich daarvan voorover vallen, maakt U een aanrijding mee met een snelheid van 55 km/h." Normaal zul je als gezonde sportman er niets aan overhouden als je goed doorveert bij het vallen en je concentreert op je val en je lichaam daarop voorzien is en wil ik dat gerust eens demonstreren, waarbij ik nu met mijn ouderdom en toch al wat anders versleten knieën door dit soort zottigheden heel mijn leven lang, ook helemaal ga doorbuigen om niet hoger dan 3 meter te nemen. Ouders dienen hun 'welpen' dit vallen speels aan te leren!

Bronnen:
http://www.infopolitie.nl/index.php?option...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100