ik heb een operatie gehad in het buitenland (gepland) nu wil ik hier in Nederland op controle. Toen ik het ziekenhuis belde weigerde ze mij. Mag dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Neem contact op met je zorgverzekeraar hierover. Komen jullie er niet uit, vraag dan advies aan de Ombudsman, telefonisch of via de site: 0900 - 6722722 maandag t/m vrijdag 10.00 tot 13.30 uur 0,30 cent per minuut http://www.deombudsman.nl/gezondheid-en-zorg/rechten/pati%C3%ABntenrecht

Om een specialist te kunnen zien en deze jou te laten onderzoeken heb je een verwijsbrief nodig van de huisarts. Ga dus even langs de arts en overleg met hem en maak een afspraak in het ziekenhuis.

ja dat mag ,artsen en ziekenhuizen zijn erg allert op de mrsa bacterie,die veelvuldig in buitenlandse ziekenhuizen voorkomt, bij iemand die in een buitenlands ziekenhuis is geopereerd zal in elk geval een quarantaine ingesteld worden bij behandeling of opname in een nederlands ziekenhuis en bij een controle mogen ze dan ook weigeren.

Je kunt beter eerst even een afspraak maken bij jou huisarts . Alles even uitleggen aan hem en laat hem een verwijsbriefje schrijven .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100