waarom is het voor mannen normaal om een baby schattig te vinden maar raar om een volwassen man schattig te vinden?

Toegevoegd na 41 minuten:
oke voor een speciaal persoon pas ik mijn vraag aan.
waarom is het voor DE MEESTE mannen normaal om BIJVOORBEELD een baby schattig te vinden,maar VOLGENS DE MEESTE MENSEN DUS NIET IEDEREEN!!!!!!!!!LET OP NIET VOOR IEDEREEN! raar om een volwassen man raar te vinden.
LET OP! DIT GELD NIET VOOR IEDEREEN

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mannen zijn onderling competitief, het zijn van oudsher de jagers van het gezin. In de bedrijfskantine gaat Pietje dus echt niet zeggen dat hij zo'n moeite heeft de auto in te parkeren. Komt wat namelijk zwak over. Ik denk dat om die reden, we elkaar ook niet "snel" schattig noemen.

Mensen vinden baby's schattig: de aanblik van een baby roept spontaan zorggedrag bij ons op, ongeacht of we met het kind verwant zijn of niet. De evolutionaire reden hiervoor zou kunnen zijn dat deze reactie de kans verhoogt dat ouders goed voor hun kinderen zouden zorgen - indien de baby als schattig wordt ervaren, zouden ouders er ook meer zorg voor dragen. Toegevoegd na 48 minuten: evolutionair gezien is het raar voor een man om een ander volwassen man schattig te vinden, omdat we deze een concurrentie voor zichzelf vormt. echter zijn dergelijke vraagstukken voor een deel ook cultureel bepaald

Bronnen:
http://www.evolutietheorie.ugent.be/node/393

Dat geldt niet alleen voor mannen hoor! Omdat over het algemeen volwassen mannen niet schattig zijn. Schattig is iets kleins, iets vertederends, je krijgt de behoefte om het te beschermen. Die eigenschappen vind je niet zo snel terug bij een man.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100