Wat kan dit zijn; mijn borsten worden groter, voelen opgezwollen en zwaar en doen gigantisch veel pijn?

Als vervolg op deze vraag:
http://www.goeievraag.nl/vraag/mogelijk-borsten-groeien.201805

Ik kom voor de rest niet aan, eet zeer gezond en niet te veel.

- Mijn borsten lijken nog steeds te groeien. Ik pas letterlijk geen een bh meer. Ik heb toen een bh van mijn vriendin geleend, maar zelfs die ben ik nu 'ontgroeid'.
- Sinds vandaag doen mijn tepels ook nog eens pijn, naast dat mijn borsten sowieso ook pijnlijk zijn. Het voelt zelfs een beetje aan alsof er een blauwe plek op zit.
- Het heeft niets met mijn menstruatie te maken (dat dacht ik eerst).

Ik weet echt niet wat ik er aan kan doen? Ik begin me stiekem een beetje zorgen te maken, vanwege die pijn en ik vind het ook raar dat ze (ik ben 21,5) ineens weer groeien, terwijl ze daar geen 'reden' toe hebben.

groetjes,
ImaginaryGirl

P.s.: Ik ben 1:65, heb maatje 36 en ik ben slank gebouwd. Daarom passen deze 'pornotieten' echt niet bij me. Ik heb altijd een c cup gehad (heel af en toe had ik wel eens een kleine d cup en soms zelfs een b cup, dus ik ben schommelingen gewend). Nu lijk ik wel een e cup te hebben. Ik vind het echt geen gezicht.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vaak is er geen reden te vinden voor borstgroei op volwassen leeftijd. Maar soms is er wel een verklaring voor. Of dat in jouw geval van toepassing is weet ik natuurlijk niet. Wanneer je puberteit rond je zestiende stopt, daalt het niveau van oestrogeen drastisch. Je borsten blijven zo groot tijdens je hele volwassen leven. Om ze op een natuurlijke wijze groter te maken, moet je dus simpelweg meer oestrogeen consumeren. Deze stof komt in de vorm van fyto-oestrogeen van nature voor in heel wat verschillende planten en kruiden. Je vindt dit in lijnzaad, sojabonen en zelfs tofu. Misschien eet je wel regelmatig voedingsmiddelen waar fyto-oestrogeen in zit? Dat zou dan de reden van de borstgroei kunnen zijn.

Bronnen:
http://www.goedgevoel.be/gg/nl/13/Lekker-E...

Het kan zijn dat je een te zware pil gebruikt. Informeer eens bij je huisarts. Yasmine bijvoorbeeld is een heel lichte pil.

Ik heb het ook gehad (helaas werd het weer normaal ;-)) Ik slikte toen de pil waar ik even tijdelijk mee gestopt was en mijn lichaam reageerde er super heftig op. Had enorme borsten (lees tieten) ontzettend gespannen. Ik had toen ook veel stress en waarschijnlijk verergerde dat. Het werd ook weer normaal. Maar als je het niet vertrouwd ga even naar een dokter want als je niet zwanger bent kan er een andere hormoon kwestie aan het opspelen zijn. Ik zou er niet te lang mee door blijven lopen.

Als k dit lees denk ik gelijk giga ontstoken. Ga naar de huisarts!

Zou het kunnen zijn dat je zwanger bent? Daar gaan ze namelijk ook van groeien en veel pijn van doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100