Zijn vrouwen vaker onzeker als mannen?

Als je kijkt naar jongeren, lijkt het dat meiden zich vaker zorgen maken over hun uiterlijk en gedrag dan jongens.

Weet jij het antwoord?

/2500

Mannen uiten minder hun onzekerheid, omdat zwakte uitstraalt. Natuurlijk zijn mannen weldegelijk onzeker over zichzelf.

ik weet niet of er onderzoek naar gedaan is maar ik denk dat mannen ook geregeld onzeker zijn , maar dat verbergen met bluf

Maakte pas nog mee dat onze kleindochter (16)met haar haar bezig was voordat ze ging stappen. Een groot drama, werkelijk onvoorstelbaar, er was een klein plukje dat niet wilde blijven zitten, ik zou zeggen knip het er af en klaar, maar nee hoor het werd een ander kapsel. Maar ook daar was iets mee, de gel deed niet wat hij moest doen. Bijna een uur later is ze alsnog vertrokken. Bepaalde zaken zijn voor vrouwen overdreven belangrijk en maakt ze erg onzeker. Mannen hebben dat natuurlijk ook, maar verbergen dat beter(denk ik) Maar waar vrouwen zich soms druk om maken , kunnen veel mannen niet gerijpen. Terwijl de vrouwen niet kunnen begrijpen dat de mannen het niet snappen.

Ik denk het niet, want jongens verbergen het, vinden het niet nodig om met hun vrienden te praten over hun onzekerheden (voor meiden lucht dat op). Tenminste, dat denk ik... In tijdschriften (voor jongeren) lees je ook vaak artikelen over de onzeker heden van mannen/jongens. Maar het kan ook zijn dat vrouwen wel onzekerder zijn, want de meeste vrouwen zijn ijdeler dan de meeste mannen.

Zeker weten..en dat is niet zo vreemd als je bedenkt waar vrouwen in de huidige maatschappij allemaal aan moeten voldoen om er bij te horen.. gezien te worden ( heel belangrijk vooral voor jonge vrouwen) en serieus te worden genomen..

Ik heb net voor mijn studie de cursus 'Adolescentie' klaar. Hierin kwam dit 'puberprobleem' naar voren. Meisje zijn inderdaad meer onzeker over hun uiterlijk en gedrag dan jongens, hoewel alle pubers wel een bepaalde mate van onzekerheid hebben. De reden dat meisjes meer onzeker zijn ligt volgens de geleerden waarschijnlijk in de maatschappij die aangeeft dat het voor meisjes en vrouwen belangrijker is om er goed en sexy uit te zien. De media, maar ook de jongens en mannen werken hieraan mee. Voor mannen is het nu eenmaal belangrijker dat een vrouw er goed uit ziet (niet gelijk minpunten geven, het is aangetoond en daarbij evolutionair ook logisch, want wat een man mooi vindt is over het algemeen vruchtbaar). Door de onzekerheid zijn meisjes in de puberleeftijd dan ook meer vatbaar voor depressies en bv eetstoornissen. Of vrouwen (dus na de puberteit) ook nog meer en vaker onzeker zijn dan mannen durf ik niet te zeggen, maar het zou me gezien wat ik hierboven heb beschreven eigenlijk niets verbazen.

Ik denk het niet. Misschien wel over andere zaken dan uiterlijk.

mannen kunnen makkelijker dingen verbergen, maar ze schijnen ook gevoel te hebben enzo dus als je het mij vraagt zit er geen verschil in. stoer doen is voor hun een vluchtroutine.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100