Hoe komt het eigenlijk dat je de behoefte hebt om je ('s nachts) om te draaien? En hoe komt het dat sommige mensen zich veel minder vaak om draaien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat komt omdat je huid lucht nodig heeft. De kant van je lichaam waar je op ligt, krijgt geen of weinig lucht. Dat is helemaal niet zo'n probleem, maar het voelt gewoon minder prettig. Urenlang op een stoel zitten geeft ook irritatie, en de drang om van houding te veranderen. Denk aan lange autoritten. De een heeft hier sneller last van dan de ander. Er zijn mensen die nog geen uur lang achterelkaar kunnen zitten, en sommige mensen kunnen dat uren lang zonder problemen. Dat zal een kwestie van gewenning, maar ook zelfs training kunnen zijn. Iemand die op kantoor werkt, kan langer zitten, dan iemand die voor zijn werk de hele dag rondloopt. Ook magere mensen kunnen vaak wat minder lang zitten dan dikkere mensen. Dikkere mensen zitten op een vetkussentje, en magere op hun botten. In dat geval speelt het lucht/huid probleem minder, en meer de belasting van de botten. De reden dat sommige mensen 's nachts minder draaien, kan de diepte van de slaap zijn. Iedereen slaapt anders, en iemand die heel diep slaapt, zal zich minder snel omdraaien. De irritatie is er wel, maar hij merkt het niet. Iemand die zich 's nachts maar weinig omdraait, gaat wel draaien als hij niet in slaap kan komen. Voor iedereen herkenbaar. Dan geef je direct toe aan de irritatie, en verander je je houding. In principe is dit het probleem van "doorliggen", maar dan natuurlijk in een uiterst lichte vorm. Mensen die ernstig ziek zijn, en weken moeten liggen, krijgen last van doorlig-verschijnselen; flinke huidproblemen dus.

Persoonlijk draai ik mezelf om in mijn slaap, omdat ik pijn in mijn schouder(botten) krijg als ik te lang op een zij lig. Of omdat ik het te warm heb tegen mijn partner, of juist te koud wat van mijn partner verwijderd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100