Bestaat haar pijn echt ???

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dat bestaat. Haarpijn is in feite spierpijn. Aan elk haartje zit een spiertje dat wanneer het te lang belast wordt gaat opspelen. Soms ontstaat haarpijn doordat het haar te lang in een onnatuurlijke richting is geduwd, bijvoorbeeld door een staart die hoog op het hoofd is vastgezet. Dan duurt de haarpijn meestal niet zo lang. Het kan ook gepaard gaan met spanningshoofdpijn. Als je last hebt van haarpijn in combinatie met hoofdpijn, dan komt dit vaak doordat je gespannen en nerveus bent. Hierdoor worden onbewust ook de haarspiertjes aangespannen. Wanneer je je haren dan aanraakt, lijkt het net alsof je probeert de haren tegen de vleug in te strijken.

Bronnen:
http://www.beautyweb.nl/haar/nieuws/5/405/...

Ja, en zijn pijn is ook echt... ;) Flauw, ok. Als ik een petje op heb gehad heb ik pijn aan de wortels van mijn haar ja, bedoel je dat?

Het bestaat zeker, ik heb er vaak last van. Als ik mijn haar een dag in een staart heb gehad, doet mijn hele hoofdhuid zeer in de regio waar het elastiekje heeft gezeten. Haar borstelen en stylen doet ook zeer, de gehele hoofdhuid is constant gevoelig. Maar dit is niet bij iedereen met haarpijn volgens mij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100